• HealthStories.gr

    Πιερρακάκης «αδειάζει» Θεμιστοκλέους, ο Πλεύρης «παγώνει» τα μέλη του ΣΦΕΕ

    Πιερρακάκης «αδειάζει» Θεμιστοκλέους, ο Πλεύρης «παγώνει» τα μέλη του ΣΦΕΕ

    Healthsecrets


    Στην κοπή πίτας του ΣΦΕΕ ο Θάνος Πλεύρης επιβεβαίωσε απολύτως τις πληροφορίες του Healthstories. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης «αδειάζει» τον Μάριο Θεμιστοκλέους για τα εμβόλια. Η Μίνα Γκάγκα ακόμη δεν έχει ανακοινώσει κάτι για το μονοκλωνικό αντίσωμα της Astra Zeneca – το μόνο για την πρόληψη της COVID-19.

    Ο Πλεύρης «παγώνει» τον ΣΦΕΕ με τις εξαγγελίες του

    Το χθεσινό απόγευμα ήταν ένα από τα πιο παγωμένα του φετινού χειμώνα. Η πρώτη κουβέντα όσων έμπαιναν στην ζεστή και φιλόξενη αίθουσα του ξενοδοχείου Caravel, για να παραβρεθούν στην κοπή της πίτας του ΣΦΕΕ, ήταν για το κρύο. Πού να ήξεραν ότι σε λίγο επρόκειτο να «παγώσουν» και από αυτά που θα άκουγαν…

    Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην πολυαναμενόμενη ομιλία του εξήγγειλε νέα μέτρα για τις φαρμακευτικές εταιρείες, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Healthstories. Ο κ. Πλεύρης διασαφήνισε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να δουλέψουν, ειδάλλως θα ληφθούν επιπλέον σκληρά μέτρα.

    Οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιρειών, παρόλο που το περίμεναν ότι εμμέσως πλην σαφώς θα τα «ακούσουν», επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν.

    Πιερρακάκης «αδειάζει» Θεμιστοκλέους

    Για τον αψύ χαρακτήρα του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριου Θεμιστοκλέους τα έχουμε ξαναπεί. Να του αναγνωρίσουμε, όμως, ότι δεν τον αφήνουν και ν’ αγιάσει…

    Αυτή τη φορά αιτία για τον εκνευρισμό του ήταν τα στοιχεία για τον εμβολιασμό, που ανέφερε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

    Στις 5 Μαρίου ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε ότι ξεπεράσαμε τα 20 εκατομμύρια εμβολιασμούς, δήλωση που είχε κάνει ήδη από τις 21 Φεβρουαρίου ο κ. Θεμιστοκλέους. Τα στοιχεία από το emvolio.gov.gr δικαιώνουν, πάντως, τον κ. Πιερρακάκη και όχι τον κ. Θεμιστοκλέους.

    Αν ισχύει ότι οι δύο άνδρες μεταξύ τους δεν έχουν και τη μεγαλύτερη συμπάθεια, τότε μάλλον βρέθηκε μία, ακόμη, αφορμή για να το επιβεβαιώσει…

    Πιάνει ή όχι το χάπι της MSD;

    Ακόμη αναμένουμε ενημέρωση για την αποτελεσματικότητα του αντιϊκού χαπιού της φαρμακευτικής εταιρείας MSD. Η ΗΔΙΚΑ στις 3/3/22 σημείωνε:

    «Σας ενημερώνουμε ότι στο υποσύστημα Χορήγησης Αντιϊκών φαρμάκων σε ασθενείς με COVID-19,  του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, έχει ενσωματωθεί η δυνατότητα ενημέρωσης  της έκβασης της θεραπείας με molnupiravir  από τον ιατρό.

    Η έκβαση πρέπει να καταχωρείται από τον ιατρό για τους ασθενείς, στους οποίους έχει χορηγηθεί το σκεύασμα, αφού παρέλθει διάστημα 28 ημερών από την ημερομηνία χορήγησης.

    Επίσης, την 28η ημέρα από την ημερομηνία χορήγησης αποστέλλεται από το σύστημα SMS προς τον ιατρό ως υπενθύμιση».

    Τελικά τζάμπα έγινε όλο αυτό;

    Η Γκάγκα και το μονοκλωνικό

    Μαθαίνουμε ότι σύλλογοι ασθενών με ανοσοκαταστολή, καρκινοπαθείς και άλλες ευαίσθητες ομάδες συνανθρώπων μας είναι «στα καρφιά», καθώς αναμένουν τη χορήγηση του μονοκλωνικού αντισώματος της Astra Zeneca και στην Ελλάδα. «Στα καρφιά» είναι και η φαρμακευτική εταιρεία, που βλέπει να περνάει ο καιρός και να μην γίνεται κάτι.

    Θυμίζουμε ότι είναι το μόνο μονοκλωνικό αντίσωμα, που χορηγείται προληπτικά για την COVID-19 και ήδη το λαμβάνουν πολίτες σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, παρόλο που ακόμη δεν έχει εγκριθεί από τον ΕΜΑ.

    Με το θέμα ασχολείται η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία, ωστόσο, δεν έχει ανακοινώσει κάτι σχετικά.

    Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι καλλιεργείται η σκέψη για evidence generation. Όπερ σημαίνει ότι μπορεί να το πάρει δοκιμαστικά μία ομάδα πληθυσμού και να φανεί εάν σε βάθος χρόνου νοσήσει. Θα δείξει…



    ΣΧΟΛΙΑ