• HealthStories.gr

    Ποια παιδιά είναι καλό να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον κορωνοϊό

    • NewsRoom


    Τα παιδιά μπορούν να θωρακιστούν έναντι του κορωνοϊού με το επικαιροποιημένο εμβόλιο που περιέχει και το στέλεχος ΧΒΒ.1 που επικρατεί τώρα και έχει έναν αριθμό υπο-παραλλαγών, αλλά δεν χρειάζεται να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά.

    Όπως είπαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, οι συστάσεις για το επικαιροποιημένο εμβόλιο δεν αφορούν στα υγιή παιδιά.

    Είναι για τα ανοσοκατεσταλμένα και τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα, όπως διευκρίνισαν.

    Η δοσολογία του επικαιροποιημένου εμβολίου για τα παιδιά, τους έφηβους και τους ενήλικες είναι η εξής:

    • από 6 μηνών έως 4 ετών, η δόση είναι 6 μικρογραμμάρια
    • από 5 ετών έως 12 ετών, η δόση είναι 10 μικρογραμμάρια
    • για τους άνω των 12 ετών, η δόση είναι 30 μικρογραμμάρια

    Σε ό,τι αφορά τους ανοσοκατεσταλμένους, όσοι ξεκινούν τώρα να κάνουν τον εμβολιασμό θα κάνουν και τις 3 βασικές δόσεις του εμβολίου με το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο, αλλά και την τέταρτη αναμνηστική.

    Δεν σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν μόνο όσοι ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες. Δικαιούχοι είναι όλοι και μπορούν να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο δωρεάν μετά από ραντεβού, το οποίο μπορεί να προγραμματιστεί από σήμερα Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στο emvolio.gov.gr για όσους είναι ηλικίας άνω των 12 ετών και από 23 Οκτωβρίου για τα μικρότερα από 12 ετών παιδιά.

    Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, “η χώρα μας έχει παραλάβει 1,6 εκατομμύρια εμβόλια. Υπάρχει δυνατότητα να προμηθευτούμε και περισσότερα εάν χρειαστεί”.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε διαρκή πτώση οι γεννήσεις στην Ελλάδα

    Μύθοι και αλήθειες για τη μαστογραφία

    Ποιοι θα κάνουν τα νέα εμβόλια ενάντια στην COVID-19, τι γίνεται με τη γρίπη



    ΣΧΟΛΙΑ