• HealthStories.gr

    Ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε απο καρδιάς για τη «δικιά του στιγμή» και την εμπειρία του στη διαχείριση της επιδημίας

    Ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε απο καρδιάς για τη «δικιά του στιγμή» και την εμπειρία του στη διαχείριση της επιδημίας

    Σωτήρης Τσιόδρας


    Το τιμώμενο πρόσωπο στην τελετή αποφοίτησης του Κολεγίου Αθηνών ήταν ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος σε καθημερινή βάση συνεχίζει να κατευθύνει τη μάχη της χώρας απέναντι στην επιδημία, όπως ακριβώς και από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία.

    Ο Σωτήρης Τσιόδρας στη διάρκεια της ομιλίας του μίλησε για στα fake news που εμποδίζουν τον δρόμο προς την απελευθέρωση από την πανδημία, αλλά και για τους αρνητές του κορονοϊού σε μια περίοδο που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί και πάλι λόγω χαλάρωσης μέτρων και ινδικής μετάλλαξης.

    «Η ελευθερία και η ευθύνη συμβαδίζουν στην ζωή μας. Θεωρώ πως το ένα δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς το άλλο. Το βλέπουμε στις μέρες μας. Το μοναδικό παράδειγμα στην ιστορία της πανδημίας. Στην καλλιέργεια των ψευδών ειδήσεων, των περίφημων fake news. Που σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται για να αρνηθούμε τις ευθύνες μας», είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, στην τελετή αποφοίτησης του Κολεγίου Αθηνών.

    «Η ζωή μας είναι μία σύνθεση από ικανότητες που τις αναπτύσσουμε με σκληρή δουλειά πολλές φορές ευνοημένοι από μία ιδιαίτερη κλίση, ένα τάλαντο σε έναν τομέα, αλλά και αδυναμίες που όλοι έχουμε. Στη ζωή μας παλεύουμε για μία σύνθεση των δύο. Στην προσπάθεια αυτή είναι προτιμότερο να βλέπει κάποιος το ποτήρι μισογεμάτο, παρά μισοάδειο και να φροντίζει να αναζητεί, να ανακαλύπτει και να αποδέχεται τις θετικές πλευρές ακόμα και τις φοβερές και διφορούμενες πλευρές της ζωής του, όπως είπε κάποιος φιλόσοφος», τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

    Ο καθηγητής σημείωσε πως «από την άλλη μεριά μεταξύ των βασικών παραγόντων μιας ανελεύθερης ζωής είναι η άγνοιά μας.

    Διαβάστε περισσότερα στο healthstories.gr

    Διαβάστε ακόμη:

    Πώς φτάσαμε σε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού μέσα σε δύο εβδομάδες

    Τα φάρμακα που κατανάλωσαν οι Αθηναίοι στο πρώτο κύμα της επιδημίας

    Τι σημαίνει η αύξηση του δείκτη μεταδοτικότητας Rt στο 1,38

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ