• HealthStories.gr

    Ο… Ρουβάς των λοιμωξιολόγων, ο προκλητικός Γκίκας και οι αποχωρήσεις από το Υπουργείο Υγείας

    Εξώφυλλο Healthsecrets - Ο… Ρουβάς των λοιμωξιολόγων, ο προκλητικός Γκίκας και οι αποχωρήσεις από το Υπουργείο Υγείας

    Healthsecrets


    Αυτή την εβδομάδα η στήλη έμαθε και σας αποκαλύπτει ποιος είναι ο… Ρουβάς των λοιμωξιολόγων, αλλά και ποιοι αποχώρησαν αθόρυβα από τα γραφεία Τύπου του Υπουργείου Υγείας.

    Εσείς ξέρετε ότι μεταξύ των λοιμωξιολόγων είναι ένας… Ρουβάς;

    Ζωηρό ήταν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ενόψει του συνεδρίου των λοιμωξιολόγων. Ο λόγος απλός. Στην πρόσκληση αναγραφόταν ότι θα μιλήσει ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, που τελευταία αποφεύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις και έχει πάντα ενδιαφέρον να τον ακούμε, έστω κι αν δεν απαντάει πάντα σε όλες μας τις ερωτήσεις.

    Όπως ήταν φυσικό – μιας και ο καθηγητής είναι ιδιαίτερα συμπαθής, είναι η αλήθεια – οι δημοσιογράφοι (γυναίκες στη συντριπτική τους πλειοψηφία) μαζεύτηκαν γύρω του σαν τις μέλισσες και άρχισαν τις ερωτήσεις και την κουβέντα.

    Παραδίπλα έτερη καθηγήτρια λοιμωξιολογίας συνομιλούσε με άλλον δημοσιογράφο. Ξαφνικά διακόπτει την συζήτηση, παρατηρεί τη σκηνή και λέει χαριτολογώντας: «Ο κ. Τσιόδρας, τελικά, είναι ο… Ρουβάς των λοιμωξιολόγων». Για να πάρει την ετοιμόλογη απάντηση από τον συνάδελφο: «Και δίπλα του οι… Τσιοδρίτσες».

    Άδειασαν τα γραφεία Τύπου στο Υπουργείο Υγείας

    Λένε ότι μεγαλύτερο ρόλο από όλα έχει το πώς φεύγεις από μία σχέση, είτε επαγγελματική, είτε ερωτική, είτε φιλική. Αν αυτό ισχύει, κάτι μάλλον δεν πήγε καλά στις αποχωρήσεις των συνεργατών του Υπουργού κ. Πλεύρη, της αναπληρώτριας Υπουργού κας Γκάγκα και της Υφυπουργού κας Ράπτη.

    Μιλάμε για τα άτομα, που στελέχωναν μέχρι πρότινος τα γραφεία Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και τα οποία έφυγαν και τα τρία, χωρίς οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι να πάρουν «μυρωδιά».

    Για να μην παρεξηγηθούμε. Δικαίωμα καθενός εκάστου να αλλάζει εργασιακή στέγη και μπράβο του που έχει την επιλογή σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς. Πολλοί επαγγελματίες το ίδιο θα έπρατταν στη θέση τους.

    Αλλά δεν έπρεπε να στείλουν ένα ενημερωτικό email; Έστω ένα «ευχαριστώ για τη συνεργασία» στην ομάδα των υγειονομικών συντακτών στα social media; Τόσον καιρό η συνεργασία μαζί τους ήταν καθημερινή και υπό δύσκολες συνθήκες πίεσης. Οι αποχωρήσεις αυτούς του τύπου δεν συνάδουν, κατά τη γνώμη της στήλης, με τον ρόλο των υπεύθυνων Τύπου.

    Σε κάθε περίπτωση τους ευχόμαστε καλή συνέχεια. Το πιο πιθανό είναι να ξανασυναντηθούμε και να συνεργαστούμε ξανά καλά μαζί τους, ο χώρος είναι μικρός.

    Ο προκλητικός Γκίκας Μαγιορκίνης

    Κάτι η νιότη, κάτι ο ενθουσιασμός, κάτι η κλεισούρα τόσον καιρό λόγω της επιδημίας, κάτι τα λόγια του παπά (άσχετο), ε, είναι άνθρωποι και οι επιστήμονες και δικαιούνται να ξεσκάσουν.

    Οι φωτογραφίες, όμως, στα social media μάλλον κακό τους κάνουν τελικά. Φυσικά και δικαιούνται να ταξιδεύουν και να πάνε και στα καλύτερα, αν η τσέπη τους το αντέχει. Όμως τις πρόσφατες αναρτήσεις του Γκίκα Μαγιορκίνη από τη Σαντορίνη και συγκεκριμένα από την μαγευτική Οία την Πρωτομαγιά, με τη λεζάντα «λιγουρίτσες», πολλοί εμίσησαν.

    Λέτε γιαυτό να κυκλοφόρησε η φήμη ότι το Εργαστήριο Επιδημιολογίας και Υγιεινής, στο οποίος ο κ. Μαγιορκίνης είναι επιστημονικά υπεύθυνος, έχει λάβει χρηματοδότηση ύψους 15,5 εκατομμυρίων ευρώ;

    Ο καθηγητής, πάντως, απάντησε μέσω του Facebook ότι πρόκειται για ψευδή είδηση και έδωσε διευκρινίσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ