• HealthStories.gr

    O Αργύρης Πανταζάρας στέλνει μήνυμα στους άνδρες που θέλουν να γίνουν μπαμπάδες

    • NewsRoom
    Αργύρης Πανταζάρας

    Αργύρης Πανταζάρας


    Ο Αργύρης Πανταζάρας, ο Γεράσιμος του Σασμού, που φέτος μάς έχει καθηλώσει με την ερμηνεία του στη δημοφιλή σειρά, συμμετείχε το βράδυ της Δευτέρας σε μία εξαιρετική σκηνή μεταξύ πατέρα και γιου που καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό.

    Το επεισόδιο βρέθηκε πρώτο στους πίνακες τηλεθέασης, στις ηλικίες 18-54 και όχι άδικα. Ο Αργύρης, όμως, έκανε και κάτι ακόμα εξαιρετικό: στέλνει μήνυμα στους άνδρες που θέλουν να γίνουν μπαμπάδες.

    Συμμετέχει σε καμπάνια ενημέρωσης για να τους ενθαρρύνει να «Νοιαστούν για τη γονιμότητά τους».

    Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Γονιμότητας αλλά και την Παγκόσμια Μέρα Πατέρα η Institute of life – ΙΑΣΩ, ο πλέον εξειδικευμένος φορέας στη χώρα μας στα θέματα γονιμότητας πραγματοποιεί δράση ενημέρωσης για το σημαντικό αυτό θέμα προτρέποντας τους άνδρες να «Νοιαστούν για τη γονιμότητά τους».

    Προτροπή προς τους άντρες

    Σύμφωνα με τις νεότερες μελέτες το 40% των θεμάτων Γονιμότητας οφείλονται στον Ανδρικό Παράγοντα, 40% στον Γυναικείο ενώ το 20% αφορά και στους δύο ή χαρακτηρίζεται ως ανεξήγητη υπογονιμότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποιότητα του σπέρματος παίζει καθοριστικό ρόλο στην ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης.

    Τι άλλο αξίζει να γνωρίζουμε για τον ανδρικό παράγοντα

    Ο ανδρικός παράγοντας είναι εξίσου σημαντικός με τον γυναικείο στα θέματα γονιμότητας. Το σπέρμα εμφανίζει μειωμένη γονιμοποιητική ικανότητα και αλλοίωση των ποιοτικών του παραμέτρων με την πάροδο των ετών.

    Η επιστήμη της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ως αρωγός των ζευγαριών, μπορεί πλέον να προσφέρει λύσεις στα προβλήματα του σπέρματος. Ο σύγχρονος άνδρας μπορεί μέσα από διευρυμένους ελέγχους και εξειδικευμένες εξετάσεις σπέρματος να φροντίσει για την έγκαιρη διάγνωση, πρόληψη και εξατομικευμένη του θεραπεία.

    Η ηλικία, όπως άλλωστε και στις γυναίκες, είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την αναπαραγωγική ικανότητα των ανδρών, όπως επίσης οι καθημερινές του συνήθειες και ο σύγχρονος τρόπος ζωής καθώς επίσης και επιμέρους επαγγέλματα.

    Πώς μπορεί ο άνδρας να βελτιώσει, σταδιακά, την ποιότητα του σπέρματός του και κατ’ επέκταση τη γονιμοποιητική του ικανότητα;

    Ο σύγχρονος άνδρας που ενδιαφέρεται για την υγεία του πρέπει να Νοιάζεται για την Γονιμότητά του!

    Να ευαισθητοποιηθεί, όπως και η γυναίκα, για την έγκαιρη τεκνοποίηση

    Να ενημερωθεί πως η ποιότητα του σπέρματος επηρεάζει σημαντικά την εξέλιξη της εγκυμοσύνης αλλά και της ομαλής ανάπτυξης των εμβρύων.

    Να υιοθετήσει έναν πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής ακολουθώντας υγιεινά διατροφικά μοντέλα (όπως η Μεσογειακή διατροφή), με αύξηση της φυσική δραστηριότητας και άσκησης, με διακοπή ή περιορισμό σε κάπνισμα & αλκοόλ.

    Να προβεί έγκαιρα σε έλεγχο, διάγνωση και εξατομικευμένη θεραπεία εάν κρίνεται απαραίτητο.

    Διαβάστε επίσης:

    Για ποιο λόγο τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη ανάγκη προστασίας από τον καύσωνα

    Από το σύνδρομο Long COVID κινδυνεύουν και τα παιδιά – Τα ύποπτα συμπτώματα



    ΣΧΟΛΙΑ