• HealthStories.gr

    Ο απόλυτος οδηγός για τη φροντίδα του πουλόβερ

    • NewsRoom
    πουλόβερ

    Πηγή: healthstories.gr


    Ένα αφράτο πουλόβερ αξίζει την όποια “επένδυσή” σας, ειδικά αν είναι από κασμίρι, όπως και η φροντίδα που πρέπει να του δείχνετε για να είναι πάντα σαν καινούργιο.

    Ακόμα και αν συρρικνωθεί, παραμορφωθούν οι πλαϊνές ραφές ή αρχίζει να έχει κόμπους, υπάρχουν οι κατάλληλες λύσεις.

    Καταρχήν, αν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα ακριβό πουλόβερ, θα πρέπει να εξετάσετε την ύφανση. Συχνά τα πιο ακριβά πουλόβερ διαθέτουν πιο παχιά, πιο σφιχτή ύφανση που θα διαρκέσει περισσότερο από τα φθηνότερα.

    Πριν αγοράσετε, εξετάστε την ύφανση του πουλόβερ—τα πουλόβερ με πιο σφιχτή ύφανση είναι πιο πιθανό να διαρκέσουν από αυτά που έχουν πιο ανοιχτή ύφανση.

    Πώς να πλύνετε ένα πουλόβερ από κασμίρ ή μάλλινο

    Εκτός εάν οι οδηγίες φροντίδας του πουλόβερ σας αναφέρουν μόνο στεγνό καθάρισμα, το μάλλινο ή το κασμιρένιο πουλόβερ σας μπορεί να αντέξει σε ένα πολύ απαλό πλύσιμο στο πλυντήριο.

    Προετοιμασία για πλύσιμο του πουλόβερ στο πλυντήριο

    Γυρίστε το πουλόβερ σας από μέσα προς τα έξω, ώστε να επηρεαστεί περισσότερο το εσωτερικό του ρούχου – όχι το μέρος που βλέπετε.

    Καλό είναι να μην βάλετε το πουλόβερ στο πλυντήριο μαζί με άλλα ρούχα που έχουν φερμουάρ, κόπιτσες, κ.λπ. Χρησιμοποιήστε την πιο ήπια ρύθμιση και παραλείψτε τον κύκλο στυψίματος.

    Πλύσιμο στο χέρι

    Το πλύσιμο στο χέρι είναι ίσως το πιο ασφαλές πλύσιμο, απλώς γεμίστε τον νεροχύτη ή μία λεκάνη με χλιαρό νερό και ένα ήπιο απορρυπαντικό ή βρεφικό σαμπουάν, ξεπλύνετε το μερικές φορές και μετά αφήστε το να μουλιάσει για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε απαλά αλλά σχολαστικά.

    Να είστε προσεκτικοί κατά το στύψιμο και στέγνωμα

    Το στύψιμο του κασμίρι ή του μάλλινου ρούχου σας μπορεί να τεντώσει και να παραμορφώσει τις ίνες. Αντίθετα, απλώστε το σε μια καθαρή, στεγνή πετσέτα και τυλίξτε την σε ρολό σαν μια σπείρα για να στύψετε.

     Στη συνέχεια, ξετυλίξτε το και απλώστε το σε μια φρέσκια πετσέτα για να στεγνώσει.

    Πώς να βγάλετε τα κομπάκια

    Κάθε φορά που το πουλόβερ σας τρίβεται με κάτι άλλο, όπως η τσάντα σας ή στο σημείο κάτω από τα χέρια σας, μπορεί να δημιουργήσει μικροσκοπικά κομπάκια. Ευτυχώς, είναι εύκολο να τα αφαιρέσετε.

    Μην τραβάτε τα κομπάκια

    Μπορεί να είναι πραγματικά δελεαστικό να θέλετε να τραβήξετε τα κομπάκια, αλλά μπορεί να καταστρέψετε το ρούχο.

    Χρησιμοποιήστε τα σωστά εργαλεία

    Οι ξυριστικές μηχανές ρούχων είναι ειδικά σχεδιασμένα εργαλεία για την αφαίρεση αυτών των κόμπων.

    Το πουλόβερ σας “μπήκε”

    Έχει συμβεί σε όλους. Συρρικνώθηκε στο πλυντήριο και από large έγινε small. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το χαρίσετε σε ένα παιδί.

    Μουλιάστε το ξανά

    Βάλτε το σε ένα νεροχύτη ή σε μία λεκάνη με νερό, μαζί με ένα καπάκι conditioner. Αφήστε το 10 λεπτά για να μαλακώσουν οι ίνες.

    Ξανασχηματίστε το πουλόβερ και αφήστε το να στεγνώσει
    Αλλάξτε απαλά το σχήμα του στις διαστάσεις που χρειάζεστε και, στη συνέχεια, απλώστε το σε μια πετσέτα για να στεγνώσει.

    Πώς να διορθώσετε τα τραβήγματα

    Μπορεί κάπου να τραβήχτηκε. Χρησιμοποιήστε μια βελόνα ή ένα βελονάκι για να σπρώξετε ή να τραβήξετε απαλά το τράβηγμα πίσω στο εσωτερικό του πουλόβερ.

    Αποθήκευση

    Όταν έρθει η ώρα να φυλάξετε τα πουλόβερ σας, βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά – ψίχουλα ή λεκέδες μπορεί να προσελκύσουν παράσιτα ή να αφαιρεθούν πιο δύσκολα μετά από μήνες αποθήκευσης.

    Χρησιμοποιήστε λεβάντα ή κέδρο για να κρατήσετε φυσικά μακριά τα παράσιτα και αποθηκεύστε τα αντικείμενά σας σε μια αεροστεγή σακούλα.

    Πηγή: realsimple

    Διαβάστε επίσης:

    10 εύκολες αντικαταστάσεις τροφίμων για μια νόστιμη δίαιτα χαμηλής χοληστερόλης

    Εννέα τροφές για να καταπολεμήσετε το κρυολόγημα και τη γρίπη



    ΣΧΟΛΙΑ