• HealthStories.gr

    Μυστικά που ένας μπάρμαν δεν θέλει να τα ανακαλύψετε

    • NewsRoom


    Ένας μπάρμαν, επειδή πολλές φορές είναι η ψυχή του μαγαζιού, ξέρει κόλπα και μυστικά που μάλλον δεν θέλει να τα ξέρετε. Μερικά από αυτά τα κόλπα είναι ύπουλα, άλλα είναι ιδιοφυή!

    Αν και το ταλέντο τους να αναμειγνύουν μοναδικά τα διάφορα ποτά και να γεμίζουν τέλεια την μπύρα ακριβώς μέχρι το χείλος του ποτηριού, εκτιμάται ιδιαίτερα, θα εκπλαγείτε αν μάθετε μερικά από τα μυστικά του επαγγέλματος και τα κόλπα που κάνουν οι μπάρμαν στους πελάτες τους. Μερικοί από αυτούς προσπαθούν να συγκεντρώσουν περισσότερα φιλοδωρήματα, ενώ άλλοι προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα από τη σπατάλη πίσω από το μπαρ.

    Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο μπάρμαν θα προτιμούσε, σύμφωνα με το eatthis.com να μην μάθετε για αυτά τα 7 μυστικά που συμβαίνουν συχνά πίσω από το μπαρ.

    Μυστικά και κόλπα ενός μπάρμαν

    1. Οι πολυάσχολες νύχτες απαιτούν γρήγορες λύσεις

    Το bartending είναι ένα δύσκολο και γρήγορο έργο από μόνο του, αλλά γίνεται ακόμα δυσκολότερο εάν δεν υπάρχουν αρκετά χέρια πίσω από το μπαρ και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι ή μεγάλες ομάδες που μπαίνουν στο μέρος πρόθυμοι να πιούν πολύ. Δεν είναι ασυνήθιστο πολλοί άνθρωποι να έρχονται και να ζητούν τα ίδια ποτά ξανά και ξανά. Μερικοί μπάρμαν λοιπόν, θα φτιάξουν μεγάλες παρτίδες δημοφιλών κοκτέιλ για να επιταχύνουν τη διαδικασία παρασκευής σε μια νύχτα, σύμφωνα με έναν Redditor.

    2. Κάποιοι αγνοούν τις ημερομηνίες λήξης

    Κάποιοι θέλουν τα προϊόντα τους να διαρκέσουν και κάποιοι προσπαθούν να κάμψουν τους κανόνες του χρόνου. Για να μην πιαστούν ότι σερβίρουν παλαιότερα ποτά, ο μπάρμαν μπορεί να χαράξει τις ημερομηνίες λήξης στις ετικέτες των προϊόντων, αναφέρει η US Sun. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε ένα μπαρ πίνοντας μια βότκα με κράνμπερι ή μια δροσερή μπύρα, μην εκπλαγείτε αν νιώσετε ξινή ή/και καυστική γεύση στην άκρη της γλώσσας σας.

    Επαγγελματική συμβουλή: Ρίξτε μια ματιά πίσω από το μπαρ και αν μπορείτε να δείτε ένα μπουκάλι π.χ. βερμούτ να κάθεται για πολλή ώρα, αποφύγετε να παραγγείλετε ένα Μανχάταν ή ένα μαρτίνι.

    3. Μπορεί να σερβίρει ένα εναλλακτικό ποτό εάν είστε πολύ μεθυσμένος

    Συμβαίνει και στους καλύτερους να πιούν πολύ σε μια βραδινή έξοδο. Ωστόσο, για να αποφύγουν μια σκηνή μέσα στο μπαρ, ορισμένοι μπάρμαν θα ακολουθήσουν κάτι διαφορετικό για να αντιμετωπίσουν το υπερβολικά μεθυσμένο άτομο.

    Ένας ειδικός στον κλάδο των υπηρεσιών είπε στο Insider ότι θα σερβίρουν μη αλκοολούχα μπύρα αν δουν κάποιον πολύ μεθυσμένο και έτσι θα έχουν την ίδια γεύση, χωρίς όμως αλκοόλ.

    4. Το ποτό σας θα γίνει πιο δυνατό μόνο αν το πληρώσετε

    Αν έχετε ρωτήσατε ποτέ έναν μπάρμαν στο παρελθόν αν θα μπορούσε να “κάνει πιο δυνατό το ποτό σας”, να ξέρετε ότι το ποτό δεν παρασκευάστηκε διαφορετικά από άλλα. Ένα κόλπο που χρησιμοποιούν οι μπάρμαν για να κάνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι παίρνουν περισσότερο αλκοόλ στην παραγγελία τους είναι να ρίχνουν μερικές επιπλέον σταγόνες ποτό στο καλαμάκι, σύμφωνα με το Buzzfeed. Οι πρώτες λίγες γουλιές του ποτού σας μπορεί να έχουν πιο δυνατή γεύση, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα πάρετε ακριβώς αυτό που πληρώσατε—τίποτα λιγότερο, αλλά σίγουρα τίποτα περισσότερο.

    5. Τα υπολείμματα δεν πάνε χαμένα

    Οι βάρδιες πίσω από το μπαρ μπορεί να γίνουν εξαιρετικά τρελές και δεν έχουν όλοι οι μπάρμαν το χρόνο να κάνουν διαλείμματα και να φάνε κάτι. Ένας μπάρμαν πολυτελούς θέρετρου είπε στο Insider ότι αν δουν υπολείμματα που αφήνουν πίσω οι τακτικοί και συμπαθητικοί πελάτες τους, συχνά θα τελειώνουν εκείνοι το πιάτο.

    6. Τα κουτάκια και το ταμείο

    Ο μπάρμαν ή ο ιδιοκτήτης του μπαρ δεν μπορούν πάντα να βασίζονται στα φιλοδωρήματα ενός πελάτη, επομένως χρησιμοποιούν το σύστημα εγγραφής προς όφελός τους. Για παράδειγμα, όταν ζητούν μια βότκα γνωστής μάρκας σε κουτάκι, πολλοί μπάρμαν θα χρεώσουν έναν πελάτη για ένα γεμάτο κουτάκι αλλά τελικά θα χρησιμοποιήσουν μόνο το μισό. Και το υπόλοιπο μισό θα το βάλουν στον επόμενο πελάτη που θα ζητήσει το ίδιο ποτό, ο οποίος θα πληρώσει κανονικά.

    7. Το δωρεάν ποτό, δεν είναι τόσο δωρεάν όσο νομίζετε

    Σύμφωνα με άλλον χρήστη του Reddit, ως επί το πλείστον, πολλά μπαρ επιτρέπουν ή ενθαρρύνουν τους μπάρμαν να προσφέρουν μια συγκεκριμένη ποσότητα δωρεάν ποτών όλη τη νύχτα. Όμως, το πραγματικό μυστικό είναι, ότι οι μπάρμαν επιλέγουν να προσφέρουν δωρεάν ποτά στους ανθρώπους που δίνουν φιλοδώρημα. Είναι ουσιαστικά μια ανταλλαγή.



    ΣΧΟΛΙΑ