• HealthStories.gr

    Καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν το δέρμα χωρίς να το καταλάβετε

    • NewsRoom
    Καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν το δέρμα χωρίς να το καταλάβετε

    Πηγή: healthstories.gr


    Είναι γνωστό ότι η εμφάνισή μας οφείλεται εν μέρει στα γονίδια, αυτό που ίσως δεν γνωρίζατε είναι το γεγονός ότι το 90% του τρόπου με τον οποίο γερνάει το δέρμα μας, εξαρτάται απόλυτα από εμάς και τις καθημερινές μας συνήθειες.

    Ο Δρ Joshua Zeichner, αναπληρωτής καθηγητής δερματολογίας στο Mount Sinai Hospital στη Νέα Υόρκη ως ειδικός, κατανοεί τη σημασία της καλής υγείας του δέρματος και της αποφυγής κακών συνηθειών που μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία των κυττάρων του δέρματος.

    Μιλώντας στο eatthis.com, αναφέρει εκείνες τις  δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουμε σε καθημερινή βάση και μπορούν να επηρεάσουν τη συνολική υγεία του δέρματός σας και είτε να βοηθήσουν είτε να βλάψουν τον φραγμό του δέρματος μας.

    Καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν το δέρμα

    Δεν φοράτε το αντηλιακό σας

    Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι ο μόνος μεγαλύτερος παράγοντας που συμβάλλει τόσο στη γήρανση του δέρματος όσο και στον καρκίνο του δέρματος. Το να φοράτε αντηλιακό σε καθημερινή βάση είναι η πρώτη σας γραμμή άμυνας. Επιλέξτε ένα αντηλιακό με προστασία τουλάχιστον SPF 30 και κάντε το μέρος της πρωινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας, όπως το βούρτσισμα των δοντιών σας.

    Πειράζετε τα σπυράκια

    Η ακμή είναι η πιο κοινή δερματική διαταραχή από την οποία υποφέρουν οι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες, επηρεάζοντας πάνω από 50 εκατομμύρια Αμερικανούς. Η επιλογή του δέρματος οδηγεί αναπόφευκτα σε περισσότερο κακό παρά καλό. Αντί να επιλέγετε, φτάστε στη ρίζα του προβλήματος χρησιμοποιώντας θεραπείες ακμής χωρίς ιατρική συνταγή που περιέχουν συστατικά όπως υπεροξείδιο του βενζυλίου ή σαλικυλικό οξύ. Περιποιηθείτε ολόκληρο το πρόσωπο για να αποτρέψετε την ανάπτυξη σπυριών αντί να προσπαθήσετε να τα αντιμετωπίσετε αφού τα έχετε ήδη.

    Προϊόντα απολέπισης

    Στην προσπάθειά σας να βοηθήσετε το δέρμα σας, μπορεί τελικά να του κάνετε ζημιά. Μην υπερβάλλετε με τη χρήση scrub, καθώς μπορεί να προκαλέσει μικροσκοπικές ρωγμές στην εξωτερική στιβάδα του δέρματος, δημιουργώντας ακόμα και φλεγμονή. Η απολέπιση μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να αποτρέψει τη συσσώρευση σμήγματος.

    Δεν πλένετε το πρόσωπό σας

    Ο καθαρισμός είναι το θεμέλιο της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας. Βοηθά στην απομάκρυνση της βρωμιάς, της λιπαρότητας, του μακιγιάζ και της ρύπανσης που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματός σας. Εάν δεν πλένετε το πρόσωπό σας, το αφήνετε στο δέρμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, φλεγμονή, εξάρσεις ακμής και ακόμη και να συμβάλει στην πρόωρη γήρανση.

    Πολύς χρόνος στο ντους

    Η καθαριότητα είναι βασική προϋπόθεση για την υγεία του δέρματος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να του αφαιρέσετε όλη την υγρασία και τα φυσικά έλαια που παράγει. Η πολύωρη παραμονή στο μπάνιο και η χρήση πολύ ζεστού νερού, προκαλεί ερεθισμούς και ξηρότητα, στο δέρμα. Προσπαθήστε το ντους να διαρκεί μέχρι 10 λεπτά και το νερό να μην είναι πολύ ζεστό.

    Διαβάστε επίσης:

    Covid-19: Μειωμένος ο κίνδυνος θανάτου για όσους ασκούνται τακτικά

    Τα 5 λάθη που ανεβάζουν τη χοληστερόλη



    ΣΧΟΛΙΑ