• HealthStories.gr

    Γιατί το φαγητό αργά το βράδυ δεν κάνει καλό στην υγεία; Ο ρόλος της λεπτίνης

    • NewsRoom


    Σίγουρα το έχετε ακούσει ως συμβουλή και προτροπή, να αποφεύγετε το φαγητό αργά το βράδυ. Έχετε όμως αναρωτηθεί το γιατί; Μια νέα μελέτη συγκρίνοντας ανθρώπους που έτρωγαν τις ίδιες τροφές, αλλά σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, παρουσιάζει τους λόγους γιατί συμβαίνει αυτό που έχουν δείξει πολλές μελέτες ότι το φαγητό αργά το βράδυ δεν κάνει καλό στην υγεία.

    Προηγούμενες μελέτες είχαν ήδη εντοπίσει μια σχέση μεταξύ του χρόνου των γευμάτων και της αύξησης του σωματικού βάρους, αλλά οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν αυτή τη σχέση πιο προσεκτικά, καθώς και να ανακαλύψουν τους βιολογικούς λόγους που κρύβονται πίσω από αυτήν.

    «Έχει σημασία τι ώρα τρώμε όταν όλα τα υπόλοιπα διατηρούνται σταθερά;» δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας Νίνα Βούτσοβιτς, ερευνήτρια στο τμήμα ύπνου και κιρκαδιανών διαταραχών στο Νοσοκομείο Brigham της Βοστώνης.

    Η απάντηση ήταν ναι – το να τρώμε αργότερα μέσα στην ημέρα διπλασιάζει τις πιθανότητες να πεινάμε περισσότερο, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Cell Metabolism».

    Διαβάστε περισσότερα στο healthstories.gr



    ΣΧΟΛΙΑ