• HealthStories.gr

    Face Taping: Ταινίες ανόρθωσης προσώπου για ρυτίδες και μακιγιάζ, η νέα τάση

    • NewsRoom
    Γυναίκα με Face Taping στο πρόσωπο

    Πηγή: healthstories.gr


    Face Taping είναι η τελευταία τάση που «χτύπησε» το TikTok και πρόκειται για ταινίες ανόρθωσης του προσώπου, οι οποίες εφαρμόζονται είτε τη νύχτα κατά τη διάρκεια του ύπνου, είτε για περιορισμένο χρονικό διάστημα κάτω από το μακιγιάζ για τη μείωση των ρυτίδων και νεανική εμφάνιση.

    Τι είναι το Face Taping;

    Tο face taping είναι μια τεχνική που ισχυρίζεται ότι καταπολεμά και προλαμβάνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες τοποθετώντας σε στρατηγικά σημεία κολλητική ταινία για όλη τη νύχτα ή για μία ιδιαίτερη εμφάνιση κάτω από το μακιγιάζ.

    Η ταινία θα πρέπει ιδανικά να συσφίγγει τους μύες και να περιορίζει την κίνησή τους, αποτρέποντάς εκφράσεις που προκαλούν γραμμές στον ύπνο σας. Λέγεται επίσης ότι μειώνει και προλαμβάνει τις γραμμές που προκαλούνται στον θώρακα και το στομάχι, από τον ύπνο στο πλάι. Η ταινία προσώπου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για άμεσο αποτέλεσμα ανύψωσης και λείανσης – όπως το Spanx αλλά για το πρόσωπό σας, λένε ειδικοί της ομορφιάς στο byrdie.com.

    Το Face taping μπορεί να μην είναι mainstream αλλά δεν είναι καινούργιο. Από αθλητές μέχρι πρωταγωνιστές του κινηματογράφου, το face taping έχει χρησιμοποιηθεί για να να ανυψώσει άμεσα το δέρμα και να συγκαλύψει τις ρυτίδες σε στρατηγικά σημεία, δίνοντας ένα άμεσο εφέ λίφτινγκ.

    Είναι αυτοκόλλητα προσώπου σε τόνους του δέρματος που διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη ανάλογα με την προβλεπόμενη χρήση τους (σχήμα στρογγυλεμένου τριγώνου για το μέτωπο και ανάμεσα στα μάτια, σε σχήμα πεταλούδας για τις γωνίες των ματιών και του στόματος κ.λπ.).

    Οφέλη από το Face Taping

    Όλοι συμφωνούν ότι οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές φαίνονται σίγουρα καλύτερα με την ταινία. Η χρήση της κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι αμφιλεγόμενη καθώς δεν πρόκειται να μειώσει τις ρυτίδες. Όταν χρησιμοποιείται για μια εκδήλωση, όμως, μπορεί να κρύψει σημάδια γήρανσης και να αναζωογονήσει αμέσως το πρόσωπο.

    Αλλά, η χρήση ταινίας προσώπου είναι παρόμοια με τη χρήση μακιγιάζ για την κάλυψη των ατελειών – είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα υλικού, όχι μια μακροπρόθεσμη λύση ή διόρθωση.

    Face Taping

    Πιθανές παρενέργειες του Face Taping

    Ακόμη και ως βραχυπρόθεσμη, στιγμιαία λύση, η ταινία προσώπου μπορεί να είναι αρκετά δύσχρηστη. Είναι δύσκολο να την καμουφλάρεις, ακόμη και με βαρύ μακιγιάζ ή περούκα. Από εκεί και πέρα, υπάρχει η πιθανότητα ερεθισμού λόγω της κόλλας στην ταινία.

    Η επαναλαμβανόμενη χρήση μπορεί να είναι ενοχλητική για τους περισσότερους ανθρώπους – ανεξάρτητα από το υλικό της ταινίας. Εάν η ταινία παραμείνει για πολύ, μπορεί να προκαλέσει φραγμένους πόρους και ακμή από τον ιδρώτα και τη συσσώρευση σμήγματος.

    Είναι σαφές ότι η ολονύκτια ταινία προσώπου είναι αρκετά άσκοπη – δεν παρέχει κανένα είδος μόνιμου οφέλους και μπορεί πραγματικά να προκαλέσει μόνο ερεθισμό. Το ίδιο ισχύει και για την καθημερινή χρήση. Η ταινία προσώπου είναι δύσκολο να καμουφλάρεται και η επαναλαμβανόμενη χρήση αυξάνει τις πιθανότητες ερεθισμού.

    Διαβάστε επίσης:

    Διατροφικά συμπληρώματα: Κάνουν τελικά καλό ή κακό; Οι τελευταίες συστάσεις

    Τα μάτια κινδυνεύουν από έγκαυμα, όταν δεν τα προστατεύουμε με γυαλιά ηλίου



    ΣΧΟΛΙΑ