• HealthStories.gr

    Ενάμισης μήνας προθεσμία για την αύξηση της μεταδοτικότητας του κορονοϊού

    • NewsRoom
    Ενάμισης μήνας προθεσμία για την αύξηση της μεταδοτικότητας του κορονοϊού

    Ενάμισης μήνας προθεσμία για την αύξηση της μεταδοτικότητας του κορονοϊού


    Διανύουμε μέρες που σηματοδοτούν αλλαγές για ένα – όπως όλα δείχνουν – δύσκολο φθινόπωρο.

    Πέρα και μακριά από τα όποια τρομολαγνικά σενάρια, τα στοιχεία είναι αδιάψευστος δείκτης ότι πλησιάζουμε στην περίοδο αύξησης της μεταδοτικότητας του κορονοϊού.

    Το ακούσαμε στην χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας. Η επιδημία καλπάζει, φαίνεται στο αποτύπωμα των καλοκαιρινών διακοπών.

    Το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε πολλά νησιά και σε άλλες περιοχές της χώρας πιέζει το ΕΣΥ και αυξάνονται κρούσματα και διασωληνώσεις. Στα 30 έτη είναι η διάμεση ηλικία των ασθενών και σημειώνεται εκ νέου αύξηση στα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα (το 45% όσων νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή είναι άνω των 65 ετών), όπερ σημαίνει περαιτέρω αύξηση νοσηλειών και εισαγωγών σε ΜΕΘ.

    Οι νέοι μεταδίδουν 2 – 4 φορές περισσότερο τον κορονοϊό. Μπροστά στον ορατό κίνδυνο ασφυκτικής πίεσης προς το δημόσιο σύστημα υγείας, έκκληση για «απαγόρευση» επισκέψεων το επόμενο διάστημα σε ηλικιωμένους απηύθυνε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

    «Οι νέοι θα πρέπει να αναβάλουν την επίσκεψη στους παππούδες, ιδιαίτερα επιστρέφοντας από τα νησιά, ενώ οι συνάνθρωποί μας μεγαλύτερης ηλικίας να μην ξεχνούν ότι η αυστηρή χρήση των μέτρων ατομικής προστασίας και ιδιαίτερα της μάσκας είναι πολύ σημαντική σε όλες τις κοινωνικές συναναστροφές», ανέφερε.

    Άμεσα οι κυρώσεις

    Την ίδια ώρα αυξάνονται οι πιέσεις προς τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

    Ακόμη και την καταβληθείσα αμοιβή εκείνων, οι οποίοι θα τεθούν σε αναστολή εργασίας μετά την 1η Σεπτεμβρίου, θα ζητήσει η κυβέρνηση, που φαίνεται αποφασισμένη να μην αφήσει κανένα περιθώριο μη εφαρμογής του μέτρου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους συγκεκριμένους επαγγελματίες.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο healthstories.gr



    ΣΧΟΛΙΑ