• HealthStories.gr

    Από σήμερα και για 10 μέρες οι αιτήσεις για 250 προσλήψεις επικουρικών στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

    Διασώστες του ΕΚΑΒ

    ΕΚΑΒ (Πηγή: healthstories.gr)


    Για 10 μέρες θα είναι η ανοιχτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις προκειμένου να γίνουν άμεσα 250 προσλήψεις επικουρικών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα πληρώματα ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ.

    Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπέγραψε χθες την απόφαση για επιπλέον ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσλήψεις 250 ατόμων με συμβάσεις 2 ετών ως Επικουρικό Προσωπικό κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων στην Αττική.

    Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα κατατεθούν μέσω πλατφόρμας , η οποία ενεργοποιείται σήμερα από την 1η ΥΠΕ και θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 28 Ιουλίου.

    Στη συνέχεια θα γίνει επεξεργασία των αιτήσεων και έλεγχος των δικαιολογητικών, οπότε οι πρώτοι που θα αναλάβουν καθήκοντα θα ξεκινήσουν την εκπαίδευση για να συνδράμουν όσο γίνεται πιο γρήγορα το ΕΚΑΒ.

    Σημειώνεται ότι σχετική ανακοίνωση έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

    Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε επίσης ότι σε έξι νησιά με πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση, έχουν σταλεί μοτοσικλετιστές διασώστες για να συνδράμουν στο έργο του ΕΚΑΒ. Πρόκειται για τα νησιά Σύρο, Πάρο, Μύκονο, Νάξο, Ρόδο και Σαντορίνη. Σε ότι αφορά την εφαρμογή της ΠΝΠ για τα μικτά πληρώματα επανέλαβε ότι 199 άτομα θα βρίσκονται σε συνολικά 61 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

    Όπως έγραψε χθες το Healthstories ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, η πρώτη φάση των μαθημάτων express για τα στελέχη από τις Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες στο ΕΚΑΒ.

    Τα 136 στελέχη θα κάτσουν στο τιμόνι των ασθενοφόρων και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους ως οδηγοί των πληρωμάτων.

    Τα 136 εκπαιδευμένα στελέχη θα στελεχώσουν 43 Κέντρα Υγείας ανά τη χώρα, με έμφαση σε δυσπρόσιτες περιοχές, αλλά και νησιά.

    Διαβάστε επίσης:

    Τουρίστες Υγείας: Ξοδεύουν 60% παραπάνω από τον μέσο τουρίστα

    Πνιγμός: 12 βασικοί κανόνες για να αποφύγουμε τον κίνδυνο

    8 + 1 τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κυτταρίτιδας



    ΣΧΟΛΙΑ