• HealthStories.gr

    Από 300 έως 2.000 ευρώ οι τιμές στα απογευματινά χειρουργεία – Ενδεικτικές αμοιβές

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους

    Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους


    Από 300 έως 2.000 ευρώ θα κυμαίνονται οι τιμές στα απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ για τους ασφαλισμένους, ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους.

    Οι επεμβάσεις στα απογευματινά χειρουργεία θα αφορούν 6 κατηγορίες, ανάλογα με τη βαρύτητα του προβλήματος υγείας και οι μικρές επεμβάσεις θα έχουν τιμή 300 ευρώ και οι πολύ σοβαρές 2.000 ευρώ.

    Η κατηγοριοποίηση είναι ίδια με την αντίστοιχη που χρησιμοποιούν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

    Ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστικλέους τόνισε πως οι τιμές αυτές είναι πολύ πιο χαμηλές από τις αντίστοιχες στον ιδιωτικό τομέα και θα μοιράζονται σε ολόκληρη τη χειρουργική ομάδα (χειρουργοί, αναισθησιολόγοι, νοσηλευτικό προσωπικό).

    Οι τιμές στα απογευματινά χειρουργεία

    Σε μικρές επεμβάσεις, οι χειρουργοί συντονιστές διευθυντές θα λαμβάνουν 550 ευρώ και οι αναισθησιολόγοι 350, στις μεγάλες οι χειρουργοί θα λαμβάνουν 750 ευρώ και στις πολύ μεγάλες επεμβάσεις 1.000 ευρώ.

    Στους νοσηλευτές, οι απολαβές θα είναι υψηλότερες από τις αμοιβές στα απογευματινά ιατρεία.

    Για την υλοποίηση του μέτρου, θα υπάρξει χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

    «Οι ιδιωτικές κλινικές από σήμερα αποκτούν έναν ανταγωνιστή, τα απογευματινά χειρουργεία στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

    «Δεν νομιμοποιούμε το φακελάκι, το φακελάκι παραμένει παράνομο», σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης Tύπου ο Υπουργός Υγείας.

    Ο υπουργός Υγείας μίλησε και για στρεβλώσεις στη χρέωση των χειρουργικών επεμβάσεων. Για την ίδια επέμβαση παράκαμψης στεφανιαίας αρτηρίας (μπάι πας) το κόστος στο νοσοκομείο, ανά χειρουργό, κυμαίνονται από 2.585 έως 10.725 ευρώ. Πρόκειται για ένα παράδοξο, το οποίο θα κληθούν να εξηγούν οι νέοι διοικητές, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

    Παράδειγμα σύγκρισης κόστους της χειρουργικής η επέμβασης «Παράκαμψη Στεφανιαίας Αρτηρίας» από χειρουργούς του ΕΣΥ.

    «Περιθώριο για παράνομα οφέλη δεν θα υπάρχουν στο σύστημα. Πλέον έχουμε τα εργαλεία για να ασκούμε τον έλεγχο», ανέφερε ο υπουργός Υγείας. «Το πληροφοριακό σύστημα που θα έχουμε θα τα παρακολουθούμε όλα real time», συμπλήρωσε.

    Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ σχετικές ερωτήσεις και απαντήσεις

    Διαβάστε επίσης:

    Γεωργιάδης για απογευματινά χειρουργεία: Δεν ιδιωτικοποιείται το ΕΣΥ – Μείωση στη λίστα αναμονής και αύξηση των απολαβών των γιατρών

    7+1 μύθοι σχετικά με τα ζωικά λίπη στη διατροφή μας

    Ιλαρά: Έρχεται κορύφωση τους επόμενους μήνες, λέει το ECDC – Τι ζητά η Κομισιόν



    ΣΧΟΛΙΑ