• HealthStories.gr

    10 γεύματα για να λιώσετε το λίπος της κοιλιάς

    • NewsRoom


    Αν και το να εξαφανίσετε το λίπος της κοιλιάς είναι μία δύσκολη διαδικασία, που απαιτεί επιμονή και υπομονή, η κατανάλωση λιγότερων θερμίδων από όσες καίτε μεταφράζεται σε συνολική απώλεια βάρους.

    Η διατροφή για απώλεια βάρους (και για το λίπος της κοιλιάς) είναι πολύ συγκεκριμένη και απαιτεί μερικά βασικά συστατικά στα γεύματα:

    Πρωτεΐνη: Σημαντική για το αίσθημα κορεσμού, τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και τη βελτίωση του μεταβολισμού μας, η πρωτεΐνη είναι το κλειδί σε κάθε γεύμα όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.
    Φυτικές ίνες: Οι υδατάνθρακες, τα λαχανικά και τα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες είναι ανεκτίμητα κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας απώλειας βάρους, προκειμένου να αισθάνεστε χορτάτοι και ικανοποιημένοι. Εστιάστε σε περίπου ένα φλιτζάνι υδατάνθρακες σε κάθε γεύμα.
    Μερίδα: Όταν πρέπει να φάτε λίγο λιγότερο, είναι χρήσιμο να προσθέτετε περισσότερο φαγητό στο πιάτο σας για να αισθάνεστε λιγότερο στερημένοι. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι μια εξαιρετική «προσθήκη» στη δίαιτα για την αύξηση του συνολικού όγκου φαγητού χωρίς ακραίους περιορισμούς. Θυμηθείτε το μισό πιάτο σας να έχει λαχανικά.
    Θερμιδική νοοτροπία: Δεν χρειάζεται να αρχίσετε να μετράτε κάθε θερμίδα για να χάσετε βάρος. Ωστόσο, σας βοηθά να έχετε επίγνωση των τροφών με πολλές θερμίδες στη διατροφή σας και να αρχίσετε να κάνετε ανταλλαγές.

    Σύμφωνα με το eatthis.com ανταλλάξτε τις κρεμώδεις σάλτσες με πιο ελαφριές σάλτσες, αλλάξτε τα κρέατα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά με κρέατα που έχουν πιο λίγο λίπος και για επιδόρπιο μια πιο ελαφριά επιλογή.

    Για να έχετε έμπνευση, ρίξτε μια ματιά στη λίστα με εύκολα και υγιεινά γεύματα που διώχνουν το λίπος της κοιλιάς:

    1. Υγιεινή σαλάτα Καίσαρα στη σχάρα

    Η σαλάτα του Καίσαρα είναι συνήθως μία βαριά σαλάτα στα εστιατόρια. Ελαφρύνετε αυτή την αγαπημένη σαλάτα με ψητό κοτόπουλο και σος γιαουρτιού και θα νιώθετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα — θα μας ευχαριστήσετε αργότερα!

    2. Σολομός με κινόα

    Αυτό το γευστικό πιάτο είναι γεμάτο με φυτικές ίνες, λιπαρά υγιεινά για την καρδιά και πρωτεΐνες – ένας νικηφόρος συνδυασμός για απώλεια βάρους που δεν σας αφήνει να νιώθετε στέρηση.

    3. Κοτόπουλο στο φούρνο με ντομάτες και κάπαρη

    Αυτό το πιάτο κοτόπουλου είναι εξαιρετικά χορταστικό, αν έχετε ξεμείνει από διασκεδαστικούς τρόπους για να εντάξετε το κοτόπουλο στην εβδομάδα σας. Συνδυάστε το με αμυλούχους υδατάνθρακες όπως καστανό ρύζι, ζυμαρικά ολικής αλέσεως ή πατάτες για ένα ισορροπημένο δείπνο.


    4. Χοιρινές μπριζόλες Teriyaki με σοταρισμένα μήλα

    Ζωντανέψτε τις επιλογές σας για άπαχη πρωτεΐνη με αυτόν τον υπέροχο συνδυασμό γλυκού και αλμυρού. Το χοιρινό είναι γνωστό ως «το άλλο λευκό κρέας» στα άπαχα κομμάτια του.


    5. Κοτόπουλο Cacciatore

    Οι ντομάτες και ο ζωμός κοτόπουλου ενώνονται σε αυτό το πιάτο για να φτιάξουν μια κρεμώδη, ελαφριά σάλτσα! Σερβίρετε αυτό το πιάτο με καστανό ρύζι ή ζυμαρικά ολικής αλέσεως και έχετε ένα εξαιρετικά χορταστικό ισορροπημένο γεύμα.

    6. Χωριάτικη Σαλάτα με Κοτόπουλο

    Αυτός ο κλασικός συνδυασμός δεν παλιώνει ποτέ. Αν βαριέσαι τις σαλάτες, αυτή η συνταγή μπορεί να είναι η σωτήρια σου. Το κοτόπουλο, η φέτα και οι ελιές σας βοηθούν να χορτάσετε περισσότερο.

    7. Σούπα με κοτόπουλο

    Αυτή η σούπα με κοτόπουλο θα σας κάνει να νιώσετε θαλπωρή μέσα στο χειμώνα. Αν την κάνετε και με αυγολέμονο αυτή η κρεμώδης υφή είναι απαράμιλλη με σημαντικά λιγότερες θερμίδες από τις παραδοσιακές κρεμώδεις σούπες.

    8. Σούπα Minestrone με πέστο

    Αυτή η επιλογή για την υγεία της καρδιάς θα σας κρατήσει χορτάτους από τις προστιθέμενες φυτικές ίνες. Μπόνους μια υγιής δόση λίπους από το πέστο για να προσθέσετε περισσότερη γεύση και να αυξήσετε τον παράγοντα ικανοποίησης.

    9. Σάντουιτς με πικάντικο-γλυκό ψητό κοτόπουλο ανανά

    Λίγο γλυκό και λίγο μπαχαρικό, αυτό το γεύμα προσφέρει τον καλύτερο συνδυασμό των δύο γεύσεων. Αυτό το σάντουιτς είναι εξαιρετικά ισορροπημένο με άπαχη πρωτεΐνη και υδατάνθρακες με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

    10. Ψητό ψάρι με πράσινη σάλτα

    Θέλετε να προσθέσετε λίγη ποικιλία στο πρόγραμμα του γεύματος σας; Το ψάρι είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο πιάτο σας για επιλογές πρωτεϊνών με χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες και ατελείωτους τρόπους για να το καρυκεύσετε! Φτιάξτε μία πράσινη σάλτσα με κάπαρη.



    ΣΧΟΛΙΑ