• ΥΓΕΙΑ

    Η νέα σοκολάτα θα έχει σχεδόν τη μισή ζάχαρη και αναλλοίωτη γεύση

    • Έφη Τσιβίκα
    σοκολάτα


    Νέα δεδομένα στον κόσμο της σοκολάτας! Η Nestle ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε έναν τρόπο, ώστε να μειώσει την περιεκτικότητα σε ζάχαρη, σε σοκολατούχα και άλλα ζαχαρούχα προϊόντα της, διατηρώντας παράλληλα αναλλοίωτη τη γεύση τους.

    Οι επιστήμονες του ελβετικού κολοσσού τροφίμων ισχυρίζονται ότι αυτή η σημαντική ανακάλυψη θα επιτρέψει στην εταιρεία να μειώσει τη ζάχαρη στα προϊόντα της έως και κατά 40%. Το «μυστικό» της νέας διαδικασίας είναι ότι επιτρέπει στο εν λόγω συστατικό να διασπάται πιο γρήγορα, έτσι ώστε ακόμη και όταν χρησιμοποιείται σε μικρότερη ποσότητα, ο… ουρανίσκος να αντιλαμβάνεται το ίδιο επίπεδο γλυκύτητας.

    Η Nestle κατοχυρώνει με πατέντα τα ευρήματά της και θα αρχίσει να χρησιμοποιεί την «ταχέως διασπόμενη ζάχαρη» σε μια γκάμα από τα προϊόντα της, αρχίζοντας από το 2018.

    «Οι επιστήμονές μας βρήκαν έναν εντελώς νέο τρόπο να χρησιμοποιήσουν ένα παραδοσιακό, φυσικό συστατικό», δήλωσε ο Stefan Catsicas, διευθυντής του Τμήματος Τεχνολογίας της εταιρίας.

    Τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστές τροφίμων και ποτών δέχονται αυξημένες πιέσεις, προκειμένου να παρέχουν υγιεινότερες εναλλακτικές λύσεις για τα ζαχαρούχα προϊόντα τους, τα οποία εν μέρει έχουν ενοχοποιηθεί για την αύξηση των ποσοστών της παχυσαρκίας και του διαβήτη, παγκοσμίως.

    Εδώ και καιρό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαμηνύει ότι τα σάκχαρα θα πρέπει να αποτελούν λιγότερο από το 10 % της συνολικής ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης ενός ατόμου και τώρα καλεί τις χώρες να κατεβάσουν τον «πήχη» στο 5%.

    Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει όχι περισσότερο από 25 γραμμάρια, ή αλλιώς 6 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη την ημέρα, δηλαδή λιγότερο από τα 10 που περιέχει ένα κουτάκι αναψυκτικού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιστημονική μελέτη: Οι καλόβολοι εργαζόμενοι παίρνουν λιγότερα χρήματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάνεις καθιστική ζωή; 3 τρόποι εκγύμνασης για να διατηρείσαι fit! (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: HIV/AIDS: Κι όμως είναι ακόμα εδώ – Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ