• ΥΓΕΙΑ

    Επιστήμονες αποκαλύπτουν: Τα τατουάζ δεν «ρίχνουν» τις γυναίκες

    τατουάζ-άνδρας


    Σε αντίθεση με ό,τι ενδεχομένως πιστεύεται, τα τατουάζ των ανδρών δεν συγκινούν τις γυναίκες, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης. Παρά τις επώδυνες προσπάθειες και ενώ όντως προσελκύουν τα βλέμματα, αποτελούν τελικά αντικίνητρο για τις γυναίκες που αναζητούν σοβαρή σχέση.

    Επιστήμονες από την Πολωνία υπέβαλαν σχετικά ερωτήματα σε εκατοντάδες εθελοντές και διαπίστωσαν πως η απάντηση των γυναικών στο ερώτημα αν θα επέλεγαν έναν άνδρα με τατουάζ για να κάνουν σχέση, ήταν ως επί το πλείστον αρνητική. Παρόλα αυτά, θετική ήταν η εικόνα για τους ομόφυλους, καθώς όσοι είχαν τατουάζ φάνταζαν στα μάτια τους περισσότερο αρρενωποί.

    Κατά τη διάρκεια της μελέτης, 2.584 άνδρες και γυναίκες κλήθηκαν να σχολιάσουν φωτογραφίες γυμνών -από τη μέση και πάνω- ανδρών, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν ένα μικρό, μαύρο τατουάζ στο μπράτσο τους, ενώ άλλοι όχι.

    Για τους 215 άνδρες συμμετέχοντες όσοι είχαν τατουάζ ήταν πιο ελκυστικοί σε σχέση μ’ εκείνους που δεν είχαν, όχι όμως και για τις γυναίκες, οι οποίες όχι μόνο δεν τους έδωσαν υψηλότερη βαθμολογία αλλά και δήλωσαν πως τους θεωρούν πιο ακατάλληλους για συντρόφους και μελλοντικούς πατέρες των παιδιών τους.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές, το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες συσχετίζουν τα τατουάζ με την αρρενωπότητα και την επιθετικότητα, η οποία υποκρύπτει αυξημένο κίνδυνο αφενός να δεχθούν επίθεση από τον σύντροφό τους, αφετέρου να απατηθούν.

    Όσον αφορά στο θέμα της υγείας, η οποία σε προγενέστερες μελέτες έχει αναδειχθεί ως εξαιρετικά σημαντική παράμετρος κατά την επιλογή ενός συντρόφου, η νέα μελέτη έδειξε πως οι γυναίκες πιστεύουν πως οι άνδρες με τατουάζ πιθανώς είναι πιο υγιείς απ’ ό,τι όσοι δεν έχουν.

    Προσπαθώντας να δώσουν μία εξήγηση στο εύρημα αυτό, οι ερευνητές εικάζουν ότι ίσως να οφείλεται στο ότι οι γυναίκες υποσυνείδητα εκτιμούν πως η υγεία πρέπει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση για να αντέξει κανείς τον πόνο που συνοδεύει το τατουάζ και ίσως τον κίνδυνο μιας μόλυνσης. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, η υγεία από μόνη της δεν είναι αρκετή για να επιλέξουν έναν άνδρα με τατουάζ, κυρίως όσες αναζητούν σοβαρή σχέση.

    Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση  Personality and Individual Differences.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δυσπεψία: Το απόλυτο φυσικό φάρμακο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: HPV: Ο ιός που διασπείρει τον καρκίνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συναισθηματικό hangover: Επιστήμονες το «διάβασαν» στον εγκέφαλο και μέτρησαν τη διάρκειά του



    ΣΧΟΛΙΑ