• ΥΓΕΙΑ

    Η επιστήμη απεφάνθη: Αυτά τα στοιχεία των γυναικών αρέσουν στους άνδρες

    • Έφη Τσιβίκα


    Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία των γυναικών που ελκύουν τους άνδρες. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν οι ανά τον κόσμο επιστήμονες, ξεπερνώντας τα ανατομικά χαρακτηριστικά και εξετάζοντας παραμέτρους που σχετίζονται κυρίως με τη συμπεριφορά.

    Οι επιστήμονες (κυρίως αρσενικού γένους), έχουν επενδύσει πολύ κόπο και χρόνο εξετάζοντας τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες από τους άνδρες. Αντιθέτως, είναι πολύ μικρότερη η επένδυση στις έρευνες που εξετάζουν τα στοιχεία που κάνουν ελκυστικές τις γυναίκες στο ανδρικό φύλο.

    Σε κάθε περίπτωση, πολλές από τις εργασίες τους εστιάζουν μόνο στην εμφάνιση. Οι μελέτες αυτές συχνά καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι διάφορες πτυχές του γυναικείου σώματος τις κάνουν πιο ελκυστικές, επειδή οι άνδρες πιστεύουν ότι οι γυναίκες που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πιο γόνιμες.

    Παρακάτω θα βρείτε επιστημονικά ευρήματα, δημοσιευμένα σε επιστημονικά περιοδικά (πηγές), τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με ανατομικά στοιχεία. Ορισμένα από αυτά προκύπτουν από μικρές ή εστιασμένες πληθυσμιακά μελέτες, οπότε δεν μπορούν να γενικευτούν. Ωστόσο, εξακολουθούν να είναι ενδιαφέροντα, ίσως και… εκπαιδευτικά.

    oorixia

    Οι άνδρες ελκύονται περισσότερο από τις γυναίκες που έχουν ωορρηξία, σύμφωνα με μια ομολογουμένως διασκεδαστική μελέτη, κατά την οποία μύριζαν γυναικεία T-shirts.

    Πηγή: Psychological Science

    woman- laughing

    Παρόλο που ενδεχομένως δεν θα σας εκπλήξει, στους άνδρες αρέσουν οι γυναίκες που γελούν με τα αστεία τους, αφού κάτι τέτοιο τονώνει το «εγώ» τους.

    Πηγή:  Evolution and Human Behavior

    orkos

    Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες ελκύονται από τις έντιμες γυναίκες, κυρίως όταν αναζητούν σοβαρή σχέση.

    Πηγές:  Journal of Research in PersonalityJournal of Psychology & Human Sexuality

    gynaika-kokkina

    Οι ερευνητές έχουν βρει ότι οι άνδρες κλίνουν προς τις γυναίκες που φορούν κόκκινα. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες.

    Πηγή: Journal of Personality and Social Psychology

    zevgari-rantevou

    Επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι στους άνδρες αρέσει όταν οι γυναίκες μιμούνται διακριτικά τις κινήσεις τους. Για παράδειγμα, αν αυτός αγγίζει τα μαλλιά του, θα του άρεσε πολύ μετά από λίγο να κάνει το ίδιο και η γυναίκα που βρίσκεται απέναντί του.

    Πηγή: Philosophical Transactions of the Royal Society BCognition

    gynaikopareaΟι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι οι γυναίκες είναι πιο ελκυστικές όταν εντάσσονται σε γυναικοπαρέες (το «φαινόμενο της μαζορέτας»)

    Πηγές: Research in Organizational BehaviorPersonality and Social Psychology Bulletin

    gynaika-gelaei

    Ανεξάρτητα από την ελκυστικότητα ή το σώμα, μελέτη σε άνδρες από βρετανικό πανεπιστήμιο διαπίστωσε ότι προτιμούσαν τις γυναίκες που είχαν θετικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας, όπως ο ανοιχτός χαρακτήρας, η καλοσύνη, και η αυτοπεποίθηση.

    Πηγή:  The Journal of Social Psychology



    ΣΧΟΛΙΑ