• ΥΓΕΙΑ

    Γώγος για κορονοϊό: Υπαρκτός ο κίνδυνος νέας έξαρσης – Είμαστε μακριά από την ανοσία

    Χαράλαμπος Γώγος

    Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, δ/ντης Παθολογικής – Λοιμωξιολογικής Κλινικής, Metropolitan General


    Απαισιόδοξος αναφορικά με την άμεση επίτευξη της συλλογικής ανοσίας κατά του κορονοϊού εμφανίστηκε ο Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τέταρτου κύματος της πανδημίας

    «Έχουμε τα καλά νέα, αλλά στη συνέχεια έρχονται τα κακά νέα. Ποια είναι αυτά; Το αν δεν παγιωθεί και δεν συνεχιστεί στον βαθμό που χρειάζεται για την ανοσία (σ.σ. η εμβολιαστική διαδικασία), που είναι σίγουρα το 70% και μπορεί με τις παραλλαγές του κορονοϊού, να είναι και μεγαλύτερο», εξέφρασε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

    Όπως ανέφερε, όλοι οι επιδημιολογικοί δείκτες είναι βελτιωμένοι και μάλιστα, προβλέπεται ότι τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα μέχρι και τα μέσα Ιουλίου, αλλά προειδοποίησε για το τι θα ακολουθήσει αν δεν υπάρξει προσοχή.

    «Είμαστε αρκετά μακριά από την ανοσία, παγκόσμια είμαστε ακόμα χαμηλότερα, επομένως η προσπάθεια είναι μεγάλη. Έχουμε πολύ καλά δεδομένα, για να λέμε τα καλά νέα, αλλά δυστυχώς υπάρχει ο κίνδυνος έξαρσης νέας, υποτροπής εφόσον δεν συνεχίσουμε στον ρυθμό που είμαστε σήμερα», ξεκαθάρισε ο κ. Γώγος.

    Τέλος, αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τις μάσκες, ο κ. Γώγος είπε ότι σύντομα θα υπάρξουν νέες οδηγίες και θα αφορούν σε όλο τον πληθυσμό, καθώς πρακτικά δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη όταν μιλάμε για εξωτερικούς χώρους, συμπληρώνοντας όμως πως εδώ τίθεται θέμα ατομικής ευθύνης και όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι, καλό θα είναι να συνεχίσουν να φορούν μάσκες, κυρίως για δική τους προστασία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Από σήμερα η δήλωση του τρίτου self test

    Μπάιντεν: Χάνει τον στόχο για εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού μέχρι τις 4 Ιουλίου

    Σημεία μαζικών δειγματοληψιών για covid-19 από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη, 23 Ιουνίου

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ