ΥΓΕΙΑ

Γερμανία: Μόνο σκληρά μέτρα μπορούν να επιβραδύνουν τoν κορονοϊό

Covid-19

(EPA/SASCHA STEINBACH)


Οι εντατικολόγοι της Γερμανίας χαιρετίζουν τα αυστηρά μέτρα που συμφώνησαν για το Πάσχα η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων, διότι μόνο αυτά μπορούν να επιβραδύνουν τoν κορονοϊό.

«Οι πολιτικοί αναγνώρισαν ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη φάση της πανδημίας και δεν πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο την επιτυχία των εμβολιασμών. Αποφάσεις όπως αυτές οι οποίες ελήφθησαν για ένα Πάσχα χωρίς συναντήσεις και με κλειστά καταστήματα εστίασης είναι δύσκολες, αλλά σημαντικές. Αυτός είναι όμως ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να επιβραδύνουμε την τρέχουσα εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο εμείς οι γιατροί εντατικής θεραπείας θα βλέπουμε λιγότερους ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε λίγες εβδομάδες», δήλωσε σήμερα ο Γκέρνοτ Μαρξ, πρόεδρος της Γερμανικής Διεπιστημονικής Ένωσης Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής (Divi).

«Οι αριθμοί αυξήθηκαν ξανά τελευταία και έχουμε περισσότερους από 3.100 ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με Covid-19. Έτσι, ξεκινάμε το τρίτο κύμα στα ίδια επίπεδα με το υψηλό του πρώτου κύματος και αυτό μας κάνει ήδη πολύ ανήσυχους παρά την εμπειρία μας έπειτα από ένα χρόνο πανδημίας. Οι ασθενείς μας δεν ανέρρωσαν τελείως όταν εξήλθαν. Οι ασθενείς μας είναι πιθανότατα σημαδεμένοι για όλη τους τη ζωή. Επομένως, ο αριθμός τους πρέπει να διατηρείται όσο το δυνατόν μικρότερος», συνέχισε ο Γκέρνοτ Μαρξ.

«Σημαντικές για τους επόμενους μήνες είναι οι προοπτικές, όπως για παράδειγμα τα διαγνωστικά τεστ, τα ραντεβού για εμβολιασμούς και η πιθανή χαλάρωση μέχρι το καλοκαίρι. Όποιος τις γνωρίζει είναι καλύτερα προετοιμασμένος να συμμορφωθεί σήμερα με τους κανόνες, ώστε να μην διακυβευθεί αυτός ο μεγάλος στόχος για περισσότερη ελευθερία κινήσεων. Όποιος είναι πρόθυμος να μην συναντηθεί με την οικογένειά του κατά τη διάρκεια του Πάσχα, επειδή η προοπτική για συνάντηση τον Ιούνιο του φαίνεται ρεαλιστική, βοηθά επίσης στην αποφυγή πολύ δύσκολων καταστάσεων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Κάτι περισσότερο από αυτό δεν θέλουμε», τόνισε ο πρόεδρος των Εντατικολόγων.


ΣΧΟΛΙΑ