ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσέφερε στην Κίνα δωρεάν εμβόλια κατά της COVID-19 για να τη βοηθήσει να θέσει υπό έλεγχο το τρέχον ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
Η πρωτοβουλία εγγράφεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδου για να υπάρξει ενιαία ευρωπαϊκή αντίδραση στο μαζικό κύμα μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 μετά την απόφαση που πήραν οι κινεζικές αρχές να τερματίσουν απότομα την πολιτική «zero COVID», σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, που επικαλείται αξιωματούχους της Κομισιόν οι οποίοι τής μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.
«Η επίτροπος Κυριακίδου ήρθε σε επαφή με κινέζους αξιωματούχους για να προσφέρει αλληλεγγύη, υποστήριξη, εμπειρογνωμοσύνη και δωρεές εμβολίων ειδικά προσαρμοσμένων για την αντιμετώπιση παραλλαγών» του ιού, εξήγησε ευρωπαίος αξιωματούχος στη Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.
Διαβάστε επίσης
Και ο Καναδάς επιβάλει αρνητικό τεστ στους ταξιδιώτες από Κίνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Bitcoin: Το sell off ανοίγει τον δρόμο για φορολογικό συμψηφισμό
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Αντώνης Κοκορίκος
- Ουκρανικό: Σε δημοψήφισμα θέλει να βάλει το ειρηνευτικό σχέδιο ο Τραμπ – Ναι λέει ο Ζελένσκι, καλεί τη Ρωσία σε 60ήμερη εκεχειρία
- Βαρδούσια: Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν τέσσερις ορειβάτες