• ΥΓΕΙΑ

    Εξαδάκτυλος: To 8% του πληθυσμού σήμερα έχει ανοσία στον κορονοϊό

    • NewsRoom
    Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

    Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.


    Το 8% του ελληνικού πληθυσμού έχει ανοσία στον κορονοϊό», όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

    Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφερόμενος στον κορονοϊό, διαπίστωσε ότι 170.000 κρούσματα που ανάρρωσαν έχουν ανοσία, σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα διατηρηθεί».

    Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, πάνω από το 8% του ελληνικού πληθυσμού έχει ανοσία στην Covid-19 είτε «μέσω του εμβολιασμού είτε δια της νοσήσεως», όπως εξήγησε.

    Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, επισήμανε ότι είναι μικρό το ενδεχόμενο να νοσήσει κάποιος από κορονοϊό αν έχει εμβολιαστεί. «Και αν συμβεί αυτό θα νοσήσει πολύ ελαφρά» είπε, ενώ τόνισε πως ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό. Αναφερόμενος στην πορεία του αριθμού των κρουσμάτων και πώς αυτή αυξομειώνεται, σημείωσε: «Οι άνθρωποι που μολύνονται μπορεί να σταθεροποιούνται ή αναμένουμε να σταθεροποιηθούν. Αλλά όσοι μολύνθηκαν νοσούν, η νόσηση βαραίνει, έτσι ώστε οι περισσότεροι να χρειάζονται νοσηλεία ακόμα και σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Δηλαδή, αυξάνονται πρώτα τα κρούσματα, στη συνέχεια κάποιοι χρειάζονται νοσηλεία, ΜΕΘ και κάποιοι καταλήγουν».

    Η διαδικασία αποκλιμάκωσης γίνεται πρώτα με την μείωση των κρουσμάτων και ακολουθεί μείωση νοσηλευόμενων.

    Διαβάστε επίσης

    Εξαδάκτυλος: Ενδεχομένως από 1η Μαρτίου να ξανανοίξουν κάποιες δραστηριότητες

    Εξαδάκτυλος: Περίπλοκη η χρήση διπλής μάσκας – Τι θα γίνει με το lockdown

    Εξαδάκτυλος: Tι ισχύει για διπλές και υφασμάτινες μάσκες



    ΣΧΟΛΙΑ