• ΥΓΕΙΑ

    Εξαδάκτυλος για κορονοϊό: Ίσως το δεύτερο κύμα να είναι φονικότερο του πρώτου

    • NewsRoom
    Ευλογιά των πιθήκων: Τι πρέπει να κάνουν ασθενείς και νοσοκομεία -Εντός της μέρας ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ


    Δυσοίωνες προβλέψεις για το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού που σαρώνει τη χώρα κάνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος.

    Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι «τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε στο δεύτερο κύμα που ίσως είναι φονικότερο του πρώτου, όπως έγινε στην πανδημία πριν 100 χρόνια».

    Όπως είπε ο κ. Εξαδάκτυλος ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού προκύπτει και από τον αυξημένο αριθμό τεστ, ενώ στο ερώτημα πόσα μη καταγεγραμμένα κρούσματα είναι πιθανό να υπάρχουν, απάντησε «πολλαπλάσια, δεν ξέρουμε σίγουρα πόσα».

    Όσον αφορά την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, περιοχή που βρίσκεται στο «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού σχολίασε ότι «τις επόμενες μέρες θα βλέπουμε και μεγαλύτερους αριθμούς στη Θεσσαλονίκη και μετά λόγω μέτρων θα δούμε αποκλιμάκωση».

    Οι ειδικοί λένε ότι η διασπορά μέσα στην εστίαση είναι σημαντική και ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε: «Η εστίαση έχει διαπιστωθεί ότι παίζει κύριο ρόλο γιατί τα μέτρα παρακάμπτονται συστηματικά. Σε κάποιες περιοχές δε φοράνε μάσκα»

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ