ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Άγγελος Παπανικολάου: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, το σαμαρικό παρελθόν και η διαδρομή από το ΟΑΚΑ μέχρι τον Βασιλακόπουλο και τον Λιόλιο
Όπως επισημαίνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το έβδομο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων δεν σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό και συνεπώς, υπάρχει ένδειξη για εγχώρια μετάδοση.
Η ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ
Στη χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά έως σήμερα, 30/06/22, 7 περιστατικά της ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox).
Τα 6 από αυτά ήταν εισαγόμενα.
Το 7ο κρούσμα αποτελεί το πρώτο που δεν ανέφερε ταξίδι στο εξωτερικό και συνεπώς υπάρχει ένδειξη για εγχώρια μετάδοση.
Τα περιστατικά έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση.
Ο κίνδυνος εμφάνισης του νοσήματος παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της διασποράς της νόσου.
Διαβάστε επίσης
ΠΟΥ: Πάνω από 3.200 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων παγκοσμίως
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.