• ΥΓΕΙΑ

    Επιτροπές Βουλής: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας για την κύρωση της δωρεάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος Λάτση

    • NewsRoom
    Μαριάννα Λάτση

    Μαριάννα Λάτση


    Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής του από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, για τη κύρωση της δωρεάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος Λάτση, με στόχο την αναβάθμιση και ενίσχυση των υποδομών του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» στην Αθήνα και της ‘Αννας Μαρίας Λουίζας Λάτση προς το Αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο».

    Υπέρ της αρχής ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, της Ελληνικής Λύσης και του ΚΚΕ επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια, ενώ το ΜεΡΑ25 δήλωσε «παρών».

    Πάντως, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, διευκρίνισαν ότι δεν είναι εναντίον της σημαντικής αυτής δωρεάς, το συνολικό ύψος της οποίας φθάνει στα 4 εκατ. ευρώ, ενώ οι επιφυλάξεις και η κριτική τους επικεντρώθηκαν στις λοιπές διατάξεις του νομοσχεδίου, που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και προβλέπουν, μεταξύ άλλων, προσλήψεις και μετακινήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

    Μεταξύ των φορέων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, ο Λευτέρης Μπούλιας, διοικητής του νοσοκομείου Αθήνας «Γεώργιος Γεννηματάς» έκανε λόγο για «σημαντική δωρεά που θα βοηθήσει στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό ενός νοσοκομείου στο οποίο η επισκεψιμότητα των ασθενών ξεπερνά τις 100.000 ετησίως».

    «Τα οφέλη της δωρεάς θα είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας με ταχύτερη, αποτελεσματικότερη και υψηλού επιπέδου φροντίδα των ασθενών», σημείωσε.

    Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, Ευάγγελος Φιλόπουλος, επεσήμανε ότι η δωρεά του Ιδρύματος Λάτση για το Αντικαρκινικό νοσοκομείο «Θεαγένειο», όχι μόνο θα ανακουφίσει εκατοντάδες ασθενείς, αλλά θα αποτελέσει και πρότυπο στη Βόρεια Ελλάδα.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο διοικητής του Αντικαρκινικού νοσοκομείου «Θεαγένειο», υπογραμμίζοντας ότι «το νοσοκομείο έχει μεγάλη φόρτιση, καθώς δέχεται πάνω από 2.500 χιλιάδες το μήνα ασθενείς».

    Διαβάστε επίσης:

    Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι: Χρειάζεται τουλάχιστον 1,5 χρόνος για να ξεκινήσει η παραγωγή εμβολίου κατά της Covid-19 στην Ελλάδα

    Οικογένεια Νικόλα Λαιμού: Στο πλευρό της Ελληνικής Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας



    ΣΧΟΛΙΑ