• ΥΓΕΙΑ

    Επιχείρηση Ελευθερία: Έσπασε το όριο του 1 εκατ. εμβολιασμένων – Πάνω από 1,5 εκατ. εμβολιασμοί μέχρι σήμερα

    • NewsRoom


    Το όριο του 1 εκατομμυρίου εμβολιασμένων κατά της Covid-19, με τουλάχιστον μια δόση εμβολίου,  έσπασε την Τρίτη η Ελλάδα, καταρρίπτοντας ταυτόχρονα και το όριο των 1,5 εκατ. εμβολιασμών (πρώτη και δεύτερη δόση).

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της σελίδας emvolia.gov.gr την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν 34.467 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 20.711 αφορούσαν την πρώτη δόση ενός εκ των εμβολίων της Pfizer/BioNTech, Moderna ή AstraZeneca, ενώ οι 13.756 τη δεύτερη δόση.

    Συνολικά, μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 1.018.675 πολίτες με τουλάχιστον μια δόση, ενώ και τη δεύτερη δόση έχουν κάνει 484.812 πολίτες. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται πως ο αριθμός των πολιτών που θα έχουν λάβει τη δεύτερη δόση θα ξεπεράσει τις 500.000.

    Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 1.503.487 εμβολιασμοί στην Ελλάδα.

    Το επόμενο διάστημα οι ημερήσιοι εμβολιασμοί αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά καθώς θα προστεθούν νέα εμβολιαστικά κέντρα, μεταξύ των οποίων και δύο μεγάλα κέντρα στο Περιστέρι και το Ελληνικό. Επίσης, τον επόμενο μήνα αναμένεται στη φαρέτρα της Επιχείρησης Ελευθερία να ενταχθεί και το μονοδοσιακό εμβόλιο της Johnson & Johnson.



    ΣΧΟΛΙΑ