ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κίνα: Επιμένει πως η covid-19 ίσως προήλθε από τις ΗΠΑ – Στη δημοσιότητα η «Λευκή Βίβλος» της πανδημίας
Δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης για τη δημόσια υγεία εξαιτίας της πανδημίας και προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) καλεί όλες τις εταιρείες που διαθέτουν αδειοδοτημένα απολυμαντικά προϊόντα, με εγκεκριμένο ισχυρισμό έναντι των κορονοϊών, να προχωρήσουν σε διορθωτική διευκρινιστική σημείωση «Η αποτελεσματικότητα του προϊόντος έναντι του SARS-CoV-2 δεν έχει τεκμηριωθεί».
Η σημείωση αυτή πρέπει να είναι σε εμφανές σημείο της ετικέτας και να είναι ευανάγνωστη και ευδιάκριτη από το καταναλωτικό κοινό.
Ισχυρισμό έναντι του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 μπορούν να φέρουν μόνο προϊόντα που διαθέτουν μελέτη έναντι του συγκεκριμένου στελέχους, η οποία έχει αξιολογηθεί από τον ΕΟΦ σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες.
Επισημαίνεται επίσης ότι οι ετικέτες των προϊόντων δεν πρέπει να φέρουν ούτε έμμεσους ισχυρισμούς, όπως π.χ. εικόνες ή γραφικά, που να υπαινίσσονται δράση έναντι του SARS-CoV-2.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alpha Bank: Στις 21 Μαΐου η Γενική Συνέλευση για το μέρισμα 70,26 εκατ. ευρώ
- Τι θα κάνει τώρα η μετοχή της Πειραιώς, η έξυπνη κίνηση Ψάλτη, τα νέα deals του Εξάρχου, το σοκ για τον Ευμορφίδη, το «ναυάγιο» του εφοπλιστή Οικονόμου, ο Δαγούμας και η πλατινομαλούσα νεαρά και η βάφτιση του JJC στο Capri
- Δριτσάνος (Schneider Electric): «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος δεδομένων» – Οι συνεργασίες, οι επενδύσεις και οι προκλήσεις
- Η ανακάλυψη που ανατρέπει τα πάντα και ποια μετοχή είναι η επιτομή της στρέβλωσης
