• ΥΓΕΙΑ

    Εμβόλιο AstraZeneca: Ο ΠΟΥ συνιστά τη συνέχιση των εμβολιασμών

    astrazeneca


    Η Επιτροπή Ασφάλειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να θεωρεί πως τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 υπερτερούν των κινδύνων και συνιστά την συνέχιση των εμβολιασμών.

    Η Επιτροπή «αξιολογεί προσεκτικά τα δεδομένα ασφαλείας για το εμβόλιο της AstraZeneca. Οταν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα κοινοποιήσει αμέσως τα ευρήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Νωρίτερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συνέστησαν τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 στις χώρες όπου κυκλοφορούν οι παραλλαγές του κορονοϊού.

    «Στις χώρες όπου η διάδοση των παραλλαγών είναι υψηλή και στις χώρες όπου διαθέτουμε τώρα πληροφορίες για την χρήση του εμβολίου αυτού για τον έλεγχο της Covid-19 που προκαλείται από τις παραλλαγές αυτές του ιού, συνιστούμε την χρήση του», δήλωσε ο Αλεσάντρο Κραβιότο, πρόεδρος της ομάδας των εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία συνήλθε για να κρίνει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου που αναπτύχθηκε από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson.

    Διαβάστε επίσης:

    Και στρατιωτικά νοσοκομεία στη μάχη κατά του κορονοϊού

    Yπ. Υγείας: Ρίχνει στη μάχη και άλλη ιδιωτική κλινική – Οριακή η κατάσταση στο ΕΣΥ



    ΣΧΟΛΙΑ