• ΥΓΕΙΑ

    Εμβόλιο: Ανταποκρίνονται ταχύτατα οι άνω των 85 ετών – Ήδη πάνω από 60.000 ραντεβού (upd)

    • NewsRoom


    Με ταχύτατους ρυθμούς ανταποκρίνονται οι πολίτες ηλικίας άνω των 85 ετών, στο κάλεσμα να εμβολιασθούν για τον κορονοϊό.

    Οι Έλληνες άνω των 85, παίρνουν την σκυτάλη από τους υγειονομικούς και είναι η πρώτη ομάδα που θα αρχίσει να εμβολιάζεται από το Σάββατο.

    Ήδη έως περίπου τις 6 το απόγευμα της Τρίτης είχαν «κλείσει» ραντεβού πάνω από 60.000 άνθρωποι, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί πολύ έως το βράδυ.

    Μεγάλο μέρος όσων έκλεισαν ήδη το ραντεβού τους, το έκαναν ενώ είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και έλαβαν ήδη μήνυμα με τον προγραμματισμό του ραντεβού τους και απάντησαν θετικά στο 13034 ή μπήκαν (είτε οι ίδιοι, είτε συγγενικά τους πρόσωπα καθώς η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα δεν είναι εξοικειωμένη με το διαδίκτυο) στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr που έθεσε χθες σε λειτουργία το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και παρουσίασε αναλυτικά ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης.

    Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 56.232 άνθρωποι στην Ελλάδα. Οι εμβολιασμοί που έχουν πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα μέχρι σήμερα αφορούν κυρίως το υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων καθώς και εργαζόμενους και φιλοξενούμενους σε οίκους ευγηρίας. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν κατά προτεραιότητα και οι εμβολισμοί του υπόλοιπου ιατρικού προσωπικού, ιδιωτών και εργαζόμενων σε ιδιωτικά νοσοκομεία καθώς και των φαρμακοποιών.

    Οι μαζικοί εμβολιασμοί των ατόμων άνω των 85 ετών θα ξεκινήσουν στις 20 Ιανουαρίου.

    Διαβάστε επίσης: 

    Υπ. Υγείας: Από 20 Ιανουαρίου σε λειτουργία τα πρώτα 144 εμβολιαστικά κέντρα στα Κέντρα Υγείας της χώρας

    Πώς θα είναι το πιστοποιητικό που θα λαμβάνει ο πολίτης μετά τον εμβολιασμό



    ΣΧΟΛΙΑ