• ΥΓΕΙΑ

    Εμβόλια: Από Δευτέρα τα ραντεβού για τους άνω των 85 ετών

    • NewsRoom


    Από τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr, καθώς και τα φυσικά σημεία, για να αρχίσουν τα ραντεβού τους πολίτες άνω των 85 ετών για τα εμβόλια, ανακοίνωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

    Όσοι είναι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν από Δευτέρα μήνυμα για το πού εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο κ. Γεωργαντάς και εξήγησε:

    «Όσοι για κάποιον λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την ώρα του ραντεβού, πάνε στο φαρμακείο, στο ΚΕΠ ή στην άυλη και αλλάζουν την ώρα ή το Εμβολιαστικό Κέντρο».

    Οι άνω των 85 ετών πολίτες, που είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Θα λάβουν το σχετικό sms και μόνον αν συντρέχει κάποιος από τους παραπάνω λόγους θα αλλάξουν το ραντεβού τους. Διαφορετικά, θα εμφανιστούν στην ώρα και το σημείο που θα τους υποδειχθεί μέσω του μηνύματος.

    Ο εμβολιασμός θα γίνει βάσει της προτεραιοποίησης που έδωσε η Επιτροπή Εμβολιασμού. Πρόκειται για περίπου 100.000 άτομα και θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων.

    Όταν ανακοινωθεί η έναρξη του εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες, τότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για το εμβόλιο και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, θα μπορούν να μπουν, να εγγραφούν και πιστοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ότι είναι ευπαθείς.

    Αναφερόμενος στην πλατφόρμα που άνοιξε χθες μέσω της οποίας μπορούν οι εκπαιδευτικοί να εξεταστούν, αν το θέλουν, πριν από την επιστροφή τους στο σχολείο, είπε πως τα τεστ ξεκίνησαν ήδη σήμερα, ενώ η ίδια διαδικασία αναμένεται να ακολουθηθεί και όταν θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κορονοϊός: Οι ασυμπτωματικοί ευθύνονται για περισσότερα από τα μισά νέα κρούσματα

    Παγώνη: Δεν θα κάνουμε Απόκριες – Πώς θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα

    Με τηλεκπαίδευση ξεκινούν σήμερα γυμνάσια και λύκεια, δια ζώσης τη Δευτέρα τα Δημοτικά – Ο κωδικός μετακίνησης



    ΣΧΟΛΙΑ