• ΥΓΕΙΑ

    ΕΜΑ: Πιθανή συσχέτιση του εμβολίου της Johnson & Johnson με σπάνια περιστατικά θρομβώσεων

    • NewsRoom
    Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Johnson & JohnsonΤο εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson

    Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson


    Η ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα φάρμακα, κατά την αξιολόγηση των τελευταίων πληροφοριών για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, κάνει λόγο για «πιθανή συσχέτιση» του εμβολίου Janssen με πολύ σπάνια περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων.

    Παρ΄ όλα αυτά, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων τονίζει ότι συνολικά τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων που ενέχει. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο EMA, η επιτροπή ασφάλειας φαρμάκων του Οργανισμού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στις πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο Janssen κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson θα πρέπει να προστεθεί μια προειδοποίηση για την εμφάνιση ασυνήθιστων θρόμβων με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων και θα πρέπει τέτοια συμβάντα να συμπεριληφθούν ως πολύ σπάνια παρενέργεια του εμβολίου. Υπενθυμίζεται ότι στη χώρα μας η διαδικασία με τα εμβόλια της Johnson & Johnson έχει παγώσει εν αναμονή των ανακοινώσεων του EMA.

    Πάντως η Johnson and Johnson παραμένει «απόλυτα σίγουρη» για το εμβόλιό της κατά της Covid-19 και ελπίζει να βρει «πολύ σύντομα» λύση με τις ρυθμιστικές αρχές όσον αφορά τη χρήση του, που επί του παρόντος έχει ανασταλεί στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της εμφάνισης σπάνιων σοβαρών θρόμβων του αίματος, όπως δήλωσε σήμερα ο οικονομικός της διευθυντής.

    «Παραμένουμε πολύ σίγουροι και ελπίζουμε ότι η ισορροπία μεταξύ των οφελών και των κινδύνων θα λειτουργήσει υπέρ ημών», δήλωσε ο Τζόζεφ Γουόκ σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC. «Συνεργαζόμαστε με τις ρυθμιστικές αρχές για να βεβαιωθούμε ότι έχουν όλες τις πληροφορίες τις οποίες χρειάζονται για να λάβουν τις αποφάσεις τους», υπογράμμισε.

    Ο όμιλος αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα παραγωγής σε ένα εργοστάσιο στη Βαλτιμόρη, στην Πολιτεία Μέριλαντ, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρία Emergent BioSolutions, με μια παρτίδα δόσεων εμβολίων που δεν πληρούν τα πρότυπα ποιότητας. Η FDA ζήτησε την αναστολή της παραγωγής σε αυτό το εργοστάσιο αναμένοντας την ολοκλήρωση της επιθεώρησης.

    Εάν η κανονιστική διαδικασία «πηγαίνει καλά, θα είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε όλες τις συμβατικές μας δεσμεύσεις (όσον αφορά την παράδοση εμβολίων, σ.σ.), στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο», διαβεβαίωσε ο Τζόζεφ Γουόκ.

    Διαβάστε επίσης:

    Παγώνη για κορονοϊό: To 40-45% των ανθρώπων που νοσηλεύονται είναι νέοι και δεν έχουν εμβολιαστεί

    Σαρηγιάννης: «Όχι» Πάσχα στο χωριό – Άνοιγμα εστίασης μετά τις 15 Μαΐου

    Κορονοϊός: Τι γνωρίζουμε για τις θρομβώσεις που πιθανώς σχετίζονται με μερικά εμβόλια

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ