• ΥΓΕΙΑ

    Έλληνας καθηγητής του John Hopkins: Πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας και με ποιο τρόπο

    • NewsRoom
    Έλληνας καθηγητής του John Hopkins: Πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας και με ποιο τρόπο


    Για την μετάλλαξη Όμικρον που σαρώνει, αλλά και την εκτίμησή του για το τέλος της πανδημίας μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο John Hopkins Παναγής Γαλιατσάτος.

    «Βλέπουμε πολλοί που έχουν κάνει το εμβόλιο και έλαβαν την booster δόση κόλλησαν και το πέρασαν μία χαρά», είπε ο καθηγητής στο Mega και πρόσθεσε ότι στο νοσοκομείο οι περισσότεροι ασθενείς που νοσηλεύονται δεν έχουν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν κάποιος που έχει κάνει και την τρίτη δόση νοσήσει από κορονοϊό, θα το περάσει σαν ένα κρύωμα ενώ τόνισε πως η μετάλλαξη Όμικρον είναι πιο μεταδοτική και τα κρούσματα ανέβηκαν επικίνδυνα, καθώς κατά τη διάρκεια των γιορτών ο κόσμος μαζεύτηκε σε παρέες.

    Πότε εκτιμά ότι θα έρθει το τέλος της πανδημίας;

    Σύμφωνα με τον κο Γαλιατσάτο, τα εμβόλια δουλεύουν στις μεταλλάξεις και οι μάσκες παρέχουν προστασία. Κατά την δική του εκτίμηση, θεωρεί πως μέσα σε 6 με 8 μήνες, δηλαδή περίπου το καλοκαίρι, ο κόσμος θα έχει ξεμπερδέψει με την πανδημία , ωστόσο ο κορωνοϊός θα μείνει. Τα δύο εργαλεία που θα βάλουν τέλος στην πανδημία είναι ο εμβολιασμός και οι μάσκες, ώστε να μην «πνίγονται» τα νοσοκομεία από νοσηλείες….

     



    ΣΧΟΛΙΑ