• ΥΓΕΙΑ

    Ευχάριστα νέα: Τι έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα των τεστ από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ

    • NewsRoom
    κορονοϊός

    φωτογραφία αρχείου


    Ευχάριστα και αισιόδοξα είναι τα αποτελέσματα από τα πρώτα 1.000 τεστ περίπου που πραγματοποίησαν τις τελευταίες 48 ώρες οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ

    Στα περίπου 1.000 τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε κλειστές μονάδες σε Αθήνα, Γαλάτσι, Νέα Σμύρνη, Κορυδαλλό, Δομοκό, Καρδίτσα και Θεσσαλονίκη – σύμφωνα με πληροφορίες – δεν βρέθηκε ούτε ένα θετικό.

    Αποστολή των Κινητών Ομάδων είναι η συλλογή δειγμάτων από τον πληθυσμό για να εμπλουτιστεί η επιδημιολογική εικόνα που υπάρχει για τον νέο κορονοϊό και τη νόσο Covid-19.

    Οι 20 Κινητές Ομάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) βρίσκονται εδώ και δύο ημέρες στους δρόμους της Αττικής και της περιφέρειας και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα από τα πρώτα 1.000 δείγματα που συλλέχθηκαν.

    Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το 2ο ΚΑΠΗ Γαλατσίου όπου ελέγχθηκαν συνολικά περίπου 90 άτομα. Μεταξύ αυτών ήταν 60 υπάλληλοι του Δήμου που εργάζονται στις κοινωνικές υπηρεσίες και την καθαριότητα αλλά και εργαζόμενοι σε άλλου είδες δομές όπως για παράδειγμα τα σχολεία.

    Προς το παρόν οι Κινητές Ομάδες εστιάζουν στις δομές κλειστών αλλά και ευάλωτων πληθυσμών καθώς διατυπώνεται έντονη ανησυχία από τους ειδικούς για κρυφές εστίες μετάδοσης. Άλλωστε τα γεγονότα στην κλινική Ταξιάρχαι, στις δομές προσφύγων στο Κρανίδι και τη Ριτσώνα, ή στους οικισμούς Ρομά επιβεβαιώνουν την αγωνία των αρμοδίων.

    Παναγιώτης Αρκουμανέας: Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε

    Για τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης (6/5) ο πρόεδρος του Παναγιώτης Αρκουμανέας επισημαίνοντας πως είναι αρνητικά.

    Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Αρκουμανέας είπε ότι «το καλό είναι ότι είναι θετικά τα αποτελέσματα, αρνητικά τα τεστ» και πρόσθεσε ότι «αυτό δεν θα πρέπει να μας κάνει να χαλαρώσουμε, να μην φοράμε τη μάσκα ή να λαμβάνουμε τα μέτρα προστασίας».

    Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ επεσήμανε ότι σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα και άλλων τεστ ενώ παράλληλα σημείωσε «στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα για τη διασπορά του κορονοϊού μετά την άρση των περιορισμών» ενώ τόνισε πως σε εξέλιξη βρίσκεται ενημέρωση για τη σωστή χρήση της μάσκας.

    Επίσης σχολίασε τα περιστατικά συνωστισμού σε διάφορες πλατείες λέγοντας ότι «μας ανησυχούν αυτά τα φαινόμενα γιατί δείχνουν ότι πολύς κόσμος θεωρεί ότι έχουμε τελειώσει με τον ιό. Δεν είναι όμως, έτσι. Δεν δείχνουν ωριμότητα. Μου θυμίζουν στην αρχή των μέτρων που κάποιοι πήγαν κι έκαναν αυτοσχέδια καρναβάλια».

    Σημείωσε επίσης ότι ίσως στο τέλος του μήνα να γίνει χρήση των γρήγορων τεστ.



    ΣΧΟΛΙΑ