• ΥΓΕΙΑ

    COVID-19: Εντείνεται εκ νέου η ανησυχία – Άνοδος στους σκληρούς δείκτες

    COVID-19: Εντείνεται εκ νέου η ανησυχία – Άνοδος στους σκληρούς δείκτες

    Πηγή: unsplash.com


    Μίνι lockdown στο Ηράκλειο, δείκτης θετικότητας άνω του 4% τις τελευταίες μέρες, ένας διασωληνωμένος από τις 6 του μήνα 0-17 ετών, αύξηση στη διασπορά του ιού.

    Η επιδημία της COVID-19 εξελίσσεται, ανεβάζοντας ταχύτητες, εντείνεται εκ νέου η ανησυχία, αυξάνονται οι λεγόμενοι σκληροί δείκτες (δηλαδή οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι) κι ακόμη δεν είναι 15Αύγουστος, οπότε οι επιστήμονες προβλέπουν περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης…

    Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς έχουν ξεπεράσει τους 1.800 – όταν δεν ξεπερνούσαν τους 606 στις 2 Ιουλίου. Οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία βαίνουν σταθερές και όχι κάτω από 200 την ημέρα, 211 εχθές. Στην δε Κρήτη, καταγράφηκε ένας από τους υψηλότερους αριθμούς νέων κρουσμάτων συνολικά, 554, εξ’ ου και η επιβολή απαγορευτικών μέτρων από σήμερα στο Ηράκλειο.

    Η ανησυχητική επιδημιολογική κατάσταση στο Ηράκλειο οδήγησε στην 24ωρη απαγόρευση της μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας και στην απαγόρευση της κυκλοφορίας 1π.μ. – 6π.μ., έως την Τρίτη 17 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι, από τις 6 Αυγούστου, αντίστοιχα περιοριστικά μέτρα ισχύουν και στα Χανιά.

    Νησιώτικος αέρας

    Το πιο βαρύ ιικό φορτίο παρατηρείται, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, σε έξι περιοχές.

    Στη Μύκονο με 335,5 (34 νέα κρούσματα), στην Πάρο με 187,59 (28), στη Νάξο με 172,77 (36), στην Ικαρία με 131,55 (13), στην Τήνο με 138,95 (12) και στη Ρόδο με 100,98 (121).

    Αύξηση του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα και στην Αττική. Στον αντίποδα, καθαρά πτωτικές μεταβολές παρατηρήθηκαν στη Λάρισα (-38%), στον Βόλο (-48%), στην Ξάνθη (-55%) και στα Ιωάννινα (-60%). Οριακές είναι οι μειώσεις στα Χανιά (-18%), στην Αλεξανδρούπολη (- 19%) και στη Θεσσαλονίκη (-26%).

    Αγωνία για τα επόμενα 24ωρα

    Το… άλμα των κρουσμάτων στις 4.181 προκαλεί πονοκέφαλο στους αρμόδιους, που εξακολουθούν να παροτρύνουν όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν. Η επιχείρηση Ελευθερία δεν τα πηγαίνει καλά εν μέσω του θέρους και η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως και την επόμενη εβδομάδα επίκειται απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τρίτη ενισχυτική δόση σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, ενώ σειρά έχουν και οι ειδικές ομάδες επαγγελματιών, ενόψει Σεπτεμβρίου, οπότε οι περισσότεροι θα έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους και θα ανοίξουν τα σχολεία.

    Η κυβέρνηση, στο μεταξύ, καλείται να πείσει τους διστακτικούς και τους «αμετανόητους» να σηκώσουν μανίκι, μιας και όλες, μα όλες οι επιστημονικές μελέτες και τα δεδομένα από όλες τις χώρες καταδεικνύουν με τον πιο απόλυτο τρόπο ότι το εμβόλιο σώζει.

    Διαβάστε ακόμη:

    Lockdown στο Ηράκλειο Κρήτης από σήμερα

    Φωτιά στις μετοχές των Moderna και BioNTech βάζει η τρίτη δόση

    ΠΟΥ: Καλεί τους 20 ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη να θέσουν τέλος στην ανισορροπία στην πρόσβαση των εμβολίων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ