• ΥΓΕΙΑ

    Χαρδαλιάς: Ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας – Ποιες περιοχές αλλάζουν επίπεδο από τη Δευτέρα

    • NewsRoom
    Νίκος Χαρδαλιάς: Εισαγγελική παρέμβαση για σύνδεση του ισχαιμικού επεισοδίου με το εμβόλιο

    Νίκος Χαρδαλιάς: Εισαγγελική παρέμβαση για σύνδεση του ισχαιμικού επεισοδίου με το εμβόλιο


    Διευκρινήσεις σχετικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο Σάββατο στις περιοχές «επιπέδου 3» και «επιπέδου 4» έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

    Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας ανέφερε πως εξαιρούνται τα άτομα που ασκούνται ομαδικά ή ατομικά σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο καθώς και οι οδηγοί που βρίσκονται μόνοι στο αυτοκίνητό τους ή με μέλη της οικογένειάς τους ,πρώτου βαθμού συγγένιας, τα οποία επίσης εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

    Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στα σχολεία και στα διαλείμματα, αλλά όχι κατά τη διάρκεια της φυσικής αγωγής.

    Αναφορικά με τις εξαιρέσεις στην απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00.30 έως τις 5.00 το πρωί για τους εργαζόμενους που πρέπει να κινηθούν τις συγκεκριμένες ώρες, o υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διευκρίνισε ότι  οι δημοσιογράφοι  θα μπορούν να κυκλοφορούν με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας και βεβαίωσης, οι εργαζόμενοι με άδεια κυκλοφορίας που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι εργοδότες τους μπαίνοντας στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, ενώ και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, θα πρέπει να συμπληρώσουν αντίστοιχο έντυπο από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει και αυτοί να συμπληρώσουν το κατάλληλο έγγραφο που θα βρουν στο apografi.gov.gr, ενώ θα πρέπει να φέρουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.

    Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι στις περιοχές επιπέδου 3 οι ζωντανή μουσική επιτρέπεται μόνο σε καταστήματα εστίασης. Σε αυτές τις περιπτώσεις επιτρέπεται να υπάρχουν μέχρι τρεις μουσικοί χωρίς μικροφωνική εγκατάσταση.

    Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως οι δοξολογίες στις 26 και 28 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν με αυστηρά μέτρα, ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες στην Θεσσαλονίκη να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν αυστηρά τα μέτρα το επόμενο πενθήμερο.

    Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς, ανέφερε πως από τη Δευτέρα, μεταφέρονται από το επίπεδο 1 στο επίπεδο 2 οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Άρτας, Έβρου, Ηλείας, Θεσπρωτίας καθώς και η Σκιάθος.

    Αντίθετα, υποχωρούν από το επίπεδο 3 στο επίπεδο 2 οι Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Λέσβου, Μυκόνου, Πέλλας, Σάμου, ενώ από το επίπεδο 2 στο επίπεδο 1 οι ΠΕ των Γρεβενών, Λακωνίας και Πάρου.

    Ταυτόχρονα στην Αττική η οποία παραμένει στο επίπεδο 3, η ΠΕ Νήσων πλην του νησιού της Σαλαμίνας υποχωρεί στο επίπεδο 2.



    ΣΧΟΛΙΑ