• ΥΓΕΙΑ

    Χαρδαλιάς: Καμπανάκι για την κατάσταση σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα – Ποιες περιοχές παραμένουν σε «βαθύ κόκκινο»

    • NewsRoom


    Τον κώδωνα του κινδύνου για την υγειονομική κατάσταση ειδικά στην Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα έκρουσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας την Παρασκευή.

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς στις συγκεκριμένες περιοχές υπάρχει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, παρά το γεγονός πως οι περιοχές βρίσκονται σε αυστηρό lockdown εδώ και εβδομάδες. Την ίδια ώρα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασκούν ιδιαίτερη πίεση στο σύστημα.

    Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στις περιοχές στο επίπεδο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν η Περιφέρεια Αττικής, οι ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πέλλας, Κοζάνης, Λέσβου, Ζακύνθου, Μυκόνου καθώς και οι Δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Ιωαννιτών, Κατερίνης, Αμφίπολης, Βέροιας, Σκιάθου, Καρδίτσας, Καστοριάς, Ορεστίδος και Γρεβενών.

    Επίσης, στο ίδιο επίπεδο μπαίνουν η ΠΕ Κιλκίς και οι Δήμοι Σερρών, Κόνιτσας, Σκύρου, Αστυπάλαιας, Ρόδου, όπως επίσης και ο Δήμος Λέρου και η Τοπική Κοινότητα Γαλατινής, στις οποίες λήγει το ειδικό καθεστώς.

    Από το επίπεδο του πολύ αυξημένου κινδύνου βγαίνουν οι ΠΕ Θεσπρωτίας, Ηρακλείου καθώς και ο Δήμος Μετσόβου.

    Τελος σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης μπαίνουν:

    Η τοπική κοινότητα Διστράτου του δήμου Κόνιτσας και ο καταυλισμός Ρομά της τοπικής κοινότητας Περάματος του δήμου Ιωαννιτών, καθώς και η δημοτική κοινότητα Λέκα του δήμου Σάμου.

    Στις περιοχές αυτές, από αύριο στις 6 π.μ. θα ισχύουν τα εξής:

    -Προσωρινή επιβολή περιορισμού των κατοίκων.
    -Απαγόρευση κυκλοφορίας όλο το 24ωρο, με εξαίρεση τη μετακίνηση για λόγους υγείας ή για λόγους τροφοδοσίας (sms 1 και 2 και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας.
    -Μετακίνηση των κατοίκων εκτός γεωγραφικών ορίων επιτρέπεται μόνο για λόγους υγείας.
    -Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση σουπερμάκρετ, φαρμακεία και βενζινάδικα.
    -Τα ντελίβερι επιτρέπονται έως τις 11 μ.μ.
    -Αναστολή συναθροίσεων και εκδηλώσεων.
    -Αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.
    -Αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες  με συμμετοχή μέχρι 9 άτομα.



    ΣΧΟΛΙΑ