• ΥΓΕΙΑ

    Χανς Κλούγκε (ΠΟΥ): Λίγη υπομονή, μην εφησυχάζετε – Το εμβόλιο έφτασε

    • NewsRoom

    Χανς Κλούγκε


    Μήνυμα στην Ελλάδα έστειλε ο Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Δρ Χανς Κλούγκε.

    «Λίγη υπομονή, μην εφησυχάζετε», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, επισημαίνοντας, μάλιστα, πως αυτό που έχουμε μέχρι τώρα ως βασικό «όπλο» στη μάχη κατά του κορονοϊού είναι οι μάσκες και η αποστασιοποίηση, τονίζοντας ότι  «το εμβόλιο έφτασε».

    «Αντιμετωπίσαμε μια πρόκληση που ταρακούνησε τον τρόπο ζωής μας. Καμία κοινότητα δεν ήταν άτρωτη. Ο ρόλος μας θα καθορίσει την πορεία του κορονοϊού. Είτε θα δούμε τρίτο κύμα ή θα κρατήσουμε τον ιό», ανέφερε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη.

    Μάλιστα, έδωσε μία σειρά από οδηγίες που θα πρέπει να τηρούμε για να μη γίνει η διασπορά του κορονοϊού. Αυτές, μεταξύ άλλων, είναι:

    -Να παραμένουμε στο σπίτι όταν δεν παραμένουμε καλά
    -Να αποφύγουμε το πλήθος, την στενή επαφή και τους κλειστούς χώρους, όπου υπάρχει κλιματιστικό
    -Ενα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός

    Ο Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Δρ. Χανς Κλούγκε, λίγες μόλις μέρες πριν αρχίσουν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία, έστειλε ένα μήνυμα για το εμβόλιο. Ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι το εμβόλιο είναι δικαίωμα αλλά και ευθύνη. Με αυτό του το μήνυμα ο Χανς Κλούγκε είχε μόνο έναν στόχο: Να σταματήσουν τα fake news και να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες κόντρα στον κορονοϊό.

    Διαβάστε ακόμα:

    ΠΟΥ: Νέες συστάσεις για τη χρήση μάσκας απέναντι στον κορονοϊό

    Εστίαση: Επιδότηση έως €5.000 για θερμαντικά σώματα στους εξωτερικούς χώρους

    Το παράξενο του φετινού φθινοπώρου στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ