• ΥΓΕΙΑ

    Αρκουμανέας (ΕΟΔΥ): Ένα και μόνο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, κακόβουλα και απαράδεκτα τα αντίθετα δημοσιεύματα

    • NewsRoom
    Πρόβλεψη σοκ από Αρκουμανέα: Κοντά στις 3.000 κρούσματα σήμερα

    Παναγιώτης Αρκουμανέας, πρόεδρος του ΕΟΔΥ


    Κακόβουλα και απαράδεκτα χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας τα δημοσιεύματα σε κυριακάτικες εφημερίδες περί δύο διαφορετικών συστημάτων καταγραφής κρουσμάτων και περί κακών σχέσεων μεταξύ της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων και του Οργανισμού.

    Όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας, υπάρχει ένα και μόνο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο Ασθενών Covid-19, το οποίο δημιουργήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, από το οποίο δημιουργείται η ημερήσια επιδημιολογική έκθεση και το οποίο χρησιμοποιείται και από τα μέλη της Επιτροπής.

    Αναφορικά με την δήθεν «μυστική» σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία, που αναφερόταν στα δημοσιεύματα, αυτή αφορά τη σύμβαση που αφορά το έργο των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) η οποία έχει δημοσιευθεί από τον περασμένο Ιούνιο στο διαδίκτυο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα στοιχεία από τις ΚΟΜΥ μεταφέρονται και αυτά στο Εθνικό Μητρώο Covid-19, ξεκαθάρισε ο κ. Αρκουμανέας.

    Την ίδια ώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς διέψευσε τα περί «δυσαρέσκειας» της Πολιτικής Προστασίας με τον ΕΟΔΥ, αναφέροντας πως τα δημοσιεύματα είναι παντελώς άδικα και αβάσιμα.



    ΣΧΟΛΙΑ