• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αποκαλυπτική έρευνα: Υπάρχει αντιβιοτικό που σταματά τον HIV

    • Bloomberg

    Gilead Sciences Inc.’s Truvada AIDS medication is arranged for a photo at Ansonia Pharmacy in New York, U.S., on Thursday, July 24, 2008. Gilead is the biggest U.S. maker of AIDS drugs. Photographer: JB REED/Bloomberg


    Ένα αντιβιοτικό σε χάπι, που λαμβάνουν καθημερινά χιλιάδες άνδρες στο Σίδνεϊ και άλλες περιοχές της Αυστραλίας, οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου μείωση των νέων κρουσμάτων HIV παγκοσμίως, αποδεικνύοντας ότι μια στοχευμένη, προληπτική προσέγγιση είναι πιθανό να επιταχύνει τις εξελίξεις στη μάχη κατά της επιδημίας του AIDS.

    Τα νέα κρούσματα του ιού HIV στους ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες μειώθηκαν σχεδόν κατά 1/3, στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με την πρώτη έρευνα που έχει γίνει στον κόσμο σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού για τον αντίκτυπο του αντιβιοτικού Truvada της εταιρείας Gilead Sciences στον περιορισμό του ιού που προκαλεί το AIDS.

    Τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στο Lancet είναι πιθανό να ανοίξουν τον δρόμο ώστε και άλλες χώρες να σταματήσουν τη μετάδοση του ιού μέσω Προφύλαξης πριν από την Έκθεση (PrEP).



    ΣΧΟΛΙΑ