ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ευρωδικαστήριο για «Pfizergate»: Ήττα της Κομισιόν που μπλόκαρε την πρόσβαση στα μηνύματα της φον ντερ Λάιεν – Τι απάντησε η Επιτροπή
Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Άλμπερτ Μπουρλά αναφέρθηκε στον στόχο που είχε θέσει η Pfizer για τον εμβολιασμό των φτωχότερων χωρών κατά της Covid και τα προβλήματα που έχουν προκύψει και ζητούν λύση το νέο έτος.
«Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, δεσμευτήκαμε να προμηθεύσουμε με ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίου τις χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα μέσα στο 2021. Είμαι στην ευχάριστη θέση να πως πως χθες πετύχαμε αυτό τον στόχο. Και είμαστε έτοιμοι να στείλουμε περισσότερα το επόμενο έτος» είπε αρχικά ο Μπουρλά.
«Ωστόσο τώρα, αντιμετωπίζουμε διαφορετικά προβλήματα. Πολλές από τις φτωχότερες χώρες έχουν δυσκολίες στην αποδοχή περισσότερων δόσεων λόγω των ελλείψεων στις υποδομές τους, αλλά και της διστακτικότητάς τους. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τις ΜΚΟ και τις τοπικές κυβερνήσεις, ώστε να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις στις υποδομές» πρόσθεσε ο επικεφαλής κ. Μπουρλά.
Earlier in the year we pledged to deliver 1B vaccine doses to low- and middle-income countries in 2021. I am happy to say that yesterday we achieved this goal. And we are ready to deliver even more next year.
— Albert Bourla (@AlbertBourla) December 30, 2021
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σαμαράς: «Eθνικός ευτελισμός» αν φύγουν οι ελληνικές δυνάμεις στην Κύπρο πριν τα τουρκικά στρατεύματα
- Κύπρος στον ΟΗΕ: Καταγγελία για εκατοντάδες τουρκικές αεροναυτικές παραβιάσεις
- Γερμανία: Στο «τραπέζι» περικοπές έως 60 δισ. ευρώ στο σύστημα υγείας
- Ράλι στα αμερικανικά ομόλογα καθώς οι επενδυτές ποντάρουν σε στροφή της Fed προς μειώσεις επιτοκίων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.