• ΥΓΕΙΑ

    67χρονη στην Ιταλία εμβολιάσθηκε κατά λάθος με τέσσερις δόσεις του σκευάσματος Pfizer

    • Newsroom
    astrazeneca


    Μια γυναίκα εξήντα επτά χρόνων, στην Ιταλία εμβολιάσθηκε κατά λάθος, με τέσσερις δόσεις το σκευάσματος της Pfizer κατά του κορονοϊού. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που έγινε ένα αντίστοιχο συμβάν έπειτα από την 23χρονη απόφοιτη ψυχολογίας, πάλι στην περιφέρεια της Τοσκάνης. Το συγκεκριμένο περιστατικό αυτή τη φορά συνέβη στην πόλη του Λιβόρνο.

    «Κατάλαβαν αμέσως ότι έγινε λάθος. Χρησιμοποίησαν σχεδόν όλη τη φιάλη του εμβολίου, χωρίς να την αραιώσουν», είπε η ηλικιωμένη στους δημοσιογράφους. Το λάθος, οφείλεται σε απροσεξία της νοσοκόμας, που ετοίμασε τη σύριγγα του εμβολίου.

    Η υπεύθυνη του τοπικού νοσοκομείου τόνισε ότι μέχρι τώρα δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα, αλλά η γυναίκα παραμένει στο νοσοκομείο, υπό παρακολούθηση. Οι γιατροί προσθέτουν ότι «πιθανώς, στην 67χρονη θα μπορέσει να χορηγηθεί κανονικά η δεύτερη δόση».

    Όσο για την κατάσταση της υγείας της 23χρονης κοπέλας, η οποία στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας έλαβε κατά λάθος τέσσερις δόσεις εμβολίου, δεν προκαλεί έως τώρα ανησυχία.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ασφαλής και αποτελεσματικός ο συνδυασμός εμβολίων AstraZenca και Pfizer σύμφωνα με ισπανική μελέτη

    Μπουρλά: Τρίτη δόση με το εμβόλιο της Pfizer μετά από οκτώ μήνες

    Pfizer VS AstraZeneca: Τι έδειξε συγκριτική μελέτη του ΕΚΠΑ για τα εμβόλια

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ