• ΥΓΕΙΑ

    42χρονος Γερμανός καθηγητής το 22ο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα

    • NewsRoom


    Ένας 42χρονος Γερμανός καθηγητής είναι το 22ο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα, τον θάνατο του οποίου ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο εκπρόσωπος τους Υπ. Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

    Ο Γερμανός καθηγητής  νοσηλευόταν στην εντατική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), στην Κρήτη. Η επιδείνωση της κατάστασής του ήταν απότομη, καθώς μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης έδειχνε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Αιτία του θανάτου του ήταν η οξεία απόφραση των πνευμονικών αρτηριών.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του neakriti.gr, ο άτυχος καθηγητής νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική του ΠΑΓΝΗ αλλά οι γιατροί μιλούσαν για βελτίωση της κατάστασής του και πάντως δεν κινδύνευε η ζωή του.

    Υπενθυμίζεται ότι συνολικά μέχρι σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στο νησί είναι οκτώ, στα οποία περιλαμβάνεται και ο καθηγητής που απεβίωσε.

    Ο 42χρονος Γερμανός επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο δίδασκε επί τριημέρου σε κλειστό σεμινάριο μεταπτυχιακών φοιτητών του Χημικού. Κατά την παραμονή του στην Κρήτη, διέμενε στο σπίτι Ελληνίδας συναδέλφου του, επίσης χημικού.

    Ωστόσο, αισθάνθηκε αδιαθεσία με όλα τα τυπικά γνωρίσματα του κορονοϊού, χωρίς όμως να εμφανίσει πυρετό. Η συνάδελφος του τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο που εφημέρευε και ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ειδικά απομονωμένο χώρο. Εκεί έγινε λήψη δείγματος το οποίο αργά το ίδιο βράδυ ταυτοποιήθηκε ως το τρίτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στην Κρήτη.

    Άμεσα ειδοποιήθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα περαιτέρω καθώς και ο επόπτης δημόσιας υγείας. Ακολούθησε προληπτική απολύμανση των χώρων του Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Γερμανός καθηγητής δεν είχε υποκείμενο νόσημα.



    ΣΧΟΛΙΑ