• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Σε δεινή θέση η αμερικανική εταιρεία ειδών ένδυσης Abercrombie & Fitch

    abercrombie


    Αγώνα δρόμου για επιβίωση κάνει η  αμερικανική εταιρεία ειδών ένδυσης Abercrombie & Fitch, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με πιθανούς αγοραστές.  Η αποχώρηση της Abercrombie & Fitch, στις αρχές της εβδομάδας, από τις συνομιλίες για πιθανή εξαγορά από τις εταιρείες ένδυσης Express ή American Eagle Outfitters, έχει οδηγήσει τη μετοχή της σε πτώση 27% από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς πολλοί επενδυτές θεωρούσαν ότι η πιθανή εξαγορά αποτελούσε τον καλύτερο τρόπο αναβίωσης της φίρμας. Αποχωρώντας από τις διαπραγματεύσεις, η Abercrombie δεν διαθέτει πολλές επιλογές. Πλέον δεν την ακολουθεί το νεανικό κοινό που την ακολουθούσε τη δεκαετία του 1990, ενώ έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα και από την παρακμή των εμπορικών κέντρων και τη στροφή των καταναλωτών στις διαδικτυακές αγορές.

    Ο πρόεδρος της εταιρείας Αρθουρ Μαρτίνες υποσχέθηκε την ανάληψη «σοβαρής, επιθετικής δράσης», ώστε να ενισχύσει την τιμή της μετοχής, μακροπρόθεσμα. Η εταιρεία επισημαίνει ότι μία από τις μάρκες της, η Hollister, παρουσιάζει καλές πωλήσεις και ότι εκπονεί σχέδιο για να αναζωογονήσει γενικότερα τη μάρκα Abercrombie.

    Σε διάστημα ενός έτους, η μετοχή της Abercrombie έχει υποχωρήσει κατά περίπου 49%, ενώ μόνο την περασμένη Δευτέρα είχε υποχωρήσει κατά 20%. Τελικά πριν από δύο εβδομάδες, η Sycamore συμφώνησε να εξαγοράσει έναντι 6,9 δισ. δολαρίων την αμερικανική αλυσίδα πώλησης ειδών γραφείου και αναλώσιμων Staples Inc.

    Πηγή: Καθημερινή

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιά μεγάλα deals φέρνει η έξοδος στις αγορές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντίστροφη μέτρηση: Θέμα ωρών η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The wise man: Οι τολμηροί παίκτες της Play και ο άτολμος υπουργός του ΕΣΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ