• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Το Παρίσι, στο επίκεντρο της Ευρώπης – Μικτά πρόσημα για τους Ευρωπαϊκούς δείκτες

    μετοχές

    Χρηματιστήρια Ευρώπης


    Με μικτά πρόσημα διαπραγματεύονται σήμερα Παρασκευή, τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον γαλλικό CAC 40, να έχει πληγεί απο τις πιέσεις, μετά την νέα επίθεση στο Παρίσι. Ενώ οι υπόλοιποι δείκτες τείνουν να κρατήσουν ακέραιο το θετικό τους πρόσημο.

    Όλα τα φώτα της σημερινής συνεδρίασης, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι στραμμένα προς την Γαλλία, καθώς λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της χώρας, η Πόλη του φωτός, δέχτηκε ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα από τους τζιχαντιστές. Απόρροια αυτού του χτυπήματος, ήταν ένας Γάλλος αστυνομικός να σκοτωθεί από πυρά, ενώ δύο συνάδελφοί του και μια ξένη τουρίστρια να τραυματιστούν.

    Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία χάνει έδαφος στις περιοχές που είχε καταλάβει στο Ιράκ και τη Συρία από συμμαχίες της Δύσης, ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση μέσω του πρακτορείου ειδήσεών της Amaq, κατονομάζοντας τον δράστη ως Αμπού Γιουσίφ ο Βέλγος.

    Άμεση ήταν η ανάληψη ευθύνης και η ταύτιση του δράστη με συγκεκριμένο άτομο, γεγονός που υποδεικνύει σε κάποιο βαθμό την άμεση επαφή του με το ΙΚ (Ισλαμικό Κράτος). Η οργάνωση ανέλαβε επίσης και την ευθύνη για επίθεση με αυτοκίνητο στο Λονδίνο τον περασμένο μήνα, όταν σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα, χωρίς να δώσει για αυτό άλλες πληροφορίες.

    Στο ταμπλό, ο Euro Stoxx 600 ενισχύεται οριακά κατά 0,02%, ενώ στους βασικούς δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,10%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει οριακή άνοδο 0,03%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,41%.

    Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,12%, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,14%, ο ελβετικός SMI σημειώνει απώλειες 0,05% και ο πορτογαλικός PSI 20 χάνει 0,13%.

    Παράλληλα, αναφορικά με τα νέα των εκλογών, ο Εμμανουέλ Μακρόν φαίνεται να διατηρεί το ποσοστό του 24% στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, με την Μαρίν Λε Πεν ν’ ακολουθεί με το 21,5% (μειωμένο κατά 1,5%), σύμφωνα με στοιχεία νέας δημοσκόπησης. Ο Φρανσουά Φιγιόν επιπλέον, εξασφαλίζει το 20% (αυξημένο κατά 0,5%) κι ο Ζαν Λικ Μελανσόν τον ακολουθεί με 19,5% (αυξημένο κατά 1,5%) σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Elabe Poll).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συγκλονιστικό video-ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης στο Παρίσι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τσίπρας ετοιμάζεται να κάνει τη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση του αιώνα: Τη ΔΕΗ!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άγριος πόλεμος στον Ελλάκτωρα. O Καλλιτσάντσης λέει στον Κούτρα να φύγει τώρα. Μπόμπολας και Θεοδωρίδης τα πρόσωπα-κλειδιά

     



    ΣΧΟΛΙΑ