• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Μεγάλη ζήτηση για το outlet του ομίλου Χαραγκιώνη- Αρχές Δεκεμβρίου η έναρξη λειτουργίας του

    Θεόδωρος Χαραγκιώνης, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Χαραγκιώνη


    Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη λειτουργία του «Capitol», του πρώτου εμπορικού outlet στο κέντρο της Αθήνας. Η επίσημη έναρξη τοποθετείται στις αρχές Δεκεμβρίου λίγο πριν τα φετινά Χριστούγεννα που είναι παραδοσιακά η καλύτερη περίοδος για το εμπόριο.

    Όπως αναφέρει στο mononews.gr η Διευθύντρια Ανάπτυξης και Προώθησης των Ακινήτων του ομίλου Χαραγκιώνη, Βάσια Γκόριτσα, η ζήτηση από τον εμπορικό κόσμο είναι μεγάλη και ήδη υπάρχουν αρκετές εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη μίσθωση χώρων, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου και αφού προηγουμένως ολοκληρωθούν οι επαφές με τους υποψήφιους μισθωτές.

    «Θέλουμε ένα outlet προσιτό σε όλους που θα ξεχωρίσει για την ποιότητα και τις καλές τιμές. Τα brands που θα στεγαστούν θα είναι κατά βάση ελληνικά και θα συνδυάζουν τις καλές τιμές και την ποιότητα», επισημαίνει η κα. Γκόριτσα.

    Η κα. Γκόριτσα επισημαίνει πως θα υπάρχουν «δυνατά ονόματα», ικανά να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών και τονίζει πως η ποικιλία θα είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που θα κάνει το νέο εκπτωτικό κέντρο να ξεχωρίζει.

    Για τον σκοπό αυτό, έχει προβλεφτεί ειδικός όρος στο συμβόλαιο που ορίζει πως ο εκμισθωτής υποχρεούται να έχει αρκετό εμπόρευμα, το οποίο πρέπει να είναι αυστηρά της τρέχουσας ή της αμέσως προηγούμενης σεζόν.

    Τα πρώτα ονόματα θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει τον Σεπτέμβριο για τους εκπροσώπους του Τύπου. Μέχρι τότε εκτιμάται ότι το 60% των καταστημάτων θα έχουν μισθωθεί και μέχρι την ημέρα των εγκαινίων, την 7η Δεκεμβρίου θα έχουν φθάσει το 80%.

    3 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο

    Σύμφωνα με την κα. Γκόριτσα, στόχος είναι ο αριθμός των επισκεπτών που θα περάσουν τις πύλες του Capitol να ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια (!) από τον πρώτο κιόλας χρόνο. Ένας αριθμός που χαρακτηρίζεται εφικτός λόγω της προνομιακής θέσης αλλά και των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει των 30.000 τμ. εκπτωτικό κέντρο, με τις 8 κυλιόμενες σκάλες και τα έξι υπόγεια πάρκινγκ 800 θέσεων.

    Όπως λέει η Διευθύντρια Ανάπτυξης και Προώθησης των Ακινήτων του ομίλου Χαραγκιώνη, η πρόσβαση στο νέο εκπτωτικό είναι εύκολη απ’ όλα τα σημεία του λεκανοπεδίου ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκονται γραφεία μεγάλων Οργανισμών με πολλούς εργαζομένους (ΟΤΕ, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ΓΣΕΒΒΕ, κα).

    Πόλος έλξης θεωρείται και το Μουσείο Αυτοκινήτου που στεγάζεται στον ίδιο χώρο και σύμφωνα με τον trip advisor περιλαμβάνεται στα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης.

    Στα ατού συγκαταλέγεται η παρουσία του σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης που αντικατέστησε το Carrefour Μαρινόπουλος. Το συγκεκριμένο κατάστημα, το οποίο εκτίνεται σε 1.500 τ.μ είναι το μοναδικό στην περιοχή και μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στο όλο εγχείρημα, προσελκύοντας χιλιάδες κόσμο καθημερινά.

    «Τα δάνεια εξυπηρετούνται κανονικά»

    Στο μεταξύ, πηγές του ομίλου Χαραγκιώνη με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση του δανεισμού ξεκαθαρίζουν πως τα δάνεια αν και πολλά εξυπηρετούνται κανονικά και τονίζουν πως οι τράπεζες στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια της εταιρείας να αναπτυχθεί.

    «Δεν υπάρχουν κόκκινα δάνεια στον όμιλο μας. Όλα μας τα δάνεια εξυπηρετούνται κανονικά. Για αυτό και είμαστε η μοναδική ιδιωτική εταιρεία που έχει παραμείνει στο χώρο του real estate», δηλώνουν χαρακτηριστικά.

    Τονίζουν μάλιστα πως τα όποια προβλήματα υπήρχαν στο παρελθόν κυρίως λόγω της αδυναμίας των μισθωτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έχουν ξεπερασθεί και προσθέτουν πως τα ακίνητα του ομίλου είναι όλα καλά μισθωμένα.

    Τέλος, υπογραμμίζουν πως η διαχείριση των ακινήτων γίνεται αποκλειστικά από τον όμιλο Χαραγκιώνη, λέγοντας πως οι τράπεζες δεν έχουν καμία δικαιοδοσία στο οποιαδήποτε συμβόλαιο ή στις επιλογές του ομίλου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με στήριξη της Τρ. Πειραιώς, η MIG ολοκλήρωσε την έκδοση του ομολογιακού δανείου των 460 εκ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Ινώ Καρέλια «σήκωσε το γάντι» – Τι απαντά στα όσα δήλωσε στο mononews η Μίνα Καρέλια

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Κούστας: Πονάει ακόμα η Danaos από την κατάρρευση της Hanjin



    ΣΧΟΛΙΑ