• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Εθνική Τράπεζα: Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την Εθνική Ασφαλιστική

    Εθνική Ασφαλιστική


    Επιπρόσθετα στοιχεία σε σχέση με τη δομή και την οργάνωση του ομίλου Exin που έχει πλειοδοτήσει για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, ζητάει η Τράπεζα της Ελλάδος, που καλείται να εγκρίνει τη συμφωνία μεταβίβασης. Αυτό αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, επιμένοντας ότι πρόθεση όλων των πλευρών είναι «η συμφωνία να κλείσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

    Τα επιπρόσθετα στοιχεία αφορούν λεπτομέρειες σε σχέση με την έδρα του ομίλου Exin, δηλαδή κατά πόσο αυτή θα είναι στην Ολλανδία, όπως αναφέρεται στο προσύμφωνο μεταβίβασης μεταξύ ΕΤΕ και Exin, αλλά και την οργάνωση του ομίλου που εκτός από την Ολλανδία, διαθέτει δραστηριότητα στο Λουξεμβούργο, την Ελβετία και την Ισπανία.

    Σημειώνεται ότι το προσύμφωνο ΕΤΕ – Exin υπεγράφη τον Ιούνιο του 2017. Τέσσερις μήνες μετά ο υποψήφιος αγοραστής δεν έχει καταθέσει το φάκελο για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής και αν και το προσύμφωνο μεταξύ των δύο πλευρών προβλέπει ότι η συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί εντός εννέα μηνών, «παίζει» ήδη καθυστέρηση στην υποβολή του φακέλου προς τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, που θα πρέπει να εγκρίνουν τη μεταβίβαση.

    Πηγές από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας δηλώνουν ότι «δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας» για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία ας σημειωθεί αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΕΤΕ, όπως αυτό έχει συμφωνηθεί με την DG Comp. Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία προβλέπει τη μεταβίβαση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Exin Financial Services Holding –με έδρα την Ολλανδία– έναντι τιμήματος 718,3 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εθνική Ασφαλιστική: Αύξηση κερδών κατά 53% στο α’ εξάμηνο του 2017
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι νέες business σε ακίνητα και τουρισμό. Πως Κόκκαλης και Στασινόπουλος επενδύουν εκατομμύρια
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεκινάει να πουλάει ακίνητα η CEPAL: Αναζητεί μεσίτες σε όλη την Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ