• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Λ. Φραγκιαδάκης: θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την εξομάλυνση της σχέσης με το ΤΧΣ

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης


    Επιτακτική είναι η ανάγκη να υπάρχουν καλές και στενές σχέσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, δήλωσε, μιλώντας σε συγκέντρωση ανωτέρων και ανωτάτων στελεχών της τράπεζας για διάφορα τρέχοντα θέματα, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, ο κ. Φραγκιαδάκης τόνισε ότι «η Εθνική Τράπεζα χρειάζεται ομαλότητα, όταν έχουμε τόσα θέματα ανοιχτά. Η φιλοδοξία του σχεδίου αναδιάρθρωσής μας, καθιστά επιτακτικό αυτή τη στιγμή το να έχουμε καλές και στενές σχέσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη με τα οποία συνεργαζόμαστε και έχουμε επαφές, πρωτίστως με τους μετόχους μας και τους επόπτες μας».

    Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, σημείωσε ότι «ξέρω πως όλοι διαβάζετε και αγωνιάτε, το ίδιο και εμείς. Η πρόθεσή μας είναι μέσα από όλο αυτό, όμως να βγούμε ενωμένοι, ώστε τα πράγματα να πάνε προς το καλύτερο. Γι’ αυτό, θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της εξομάλυνσης της σχέσης μας με το Ταμείο. Δεν υπήρχε πρόθεση ρήξης της σχέσης με το ΤΧΣ».

    Σημειώνεται δε, ότι από την πλευρά του ο κ. Φραγκιαδάκης δεν δείχνει διατεθειμένος να παραιτηθεί. Με δήλωση του ο επικεφαλής της Εθνικής στην Καθημερινή της Κυριακής –που επιβεβαίωσε προηγούμενο ρεπορτάζ του mononews.gr, σημειώνει πως: Η διοίκηση της ΕΤΕ κατανοεί την ανάγκη ανοικοδόμησης εμπιστοσύνης με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και θα κινηθούμε έμπρακτα προς αυτό. Θεωρούμε ότι την Δευτέρα η ιστορία θα έχει λήξει χωρίς να χρειαστεί να συνεδριάσει το ΤΧΣ. Σύμφωνα δε με καλά πληροφορημένη πηγή της τράπεζας «Η κρίση θα εκτονωθεί με τον Λ. Φραγκιαδάκη στην θέση του CEO».

    Σε ό,τι αφορά το ΤΧΣ θα πρέπει να σημειωθεί πως όταν ο κ. Τσιτσιράγκος απέσυρε το ενδιαφέρον του για την υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΤΕ, δεν είχε άλλο υποψήφιο για την θέση και συνεπώς δεν είχε τη δυνατότητα άμεσης σύγκλισης γενικής συνέλευσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επείγον σήμα SSM προς ΤΧΣ: Μην κάνετε γενική συνέλευση στην Εθνική για το θέμα Φραγκιαδάκη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοί είναι οι μεγάλοι σύμμαχοι της WIND

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μ. Πετρογιάννης: Ο ιδιοκτήτης του Athens Tiare Hotel στο Mononews.gr – «Έτσι θα κερδίσουμε και πάλι την Ομόνοια»



    ΣΧΟΛΙΑ