• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Καρέλιας: Η εταιρία που ξέρει να κερδίζει!

    • NewsRoom
    Ανδρέας Καρέλιας

    Ανδρέας Καρέλιας


    Η οικογένεια Καρέλια συνεχίζει να ξαφνιάζει στον τομέα της ελληνικής επιχειρηματικότητας με τη γενναιοδωρία και το ανεπτυγμένο αίσθημα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και προσφοράς τόσο στους υπαλλήλους, όσο και στο κοινό της. Κάθε χρόνο από τα κέρδη της, δεν παραλείπει να δώσει bonus στους υπαλλήλους της, ανταμείβοντάς τους για την εργατικότητά και αφοσίωσή τους. Αν και τα χρόνια που διανύει η χώρα τελευταία είναι εξαιρετικά δύσκολα και δύσβατα, εν τούτοις η εταιρία στο Ελληνικό Χρηματιστήριο πάει εξαιρετικά καλά. Δεν είναι τυχαίο ότι η μετοχή της εταιρίας στις τελευταίες 3 συνεδριάσεις (βέβαια πρόκειται για μια εταιρία με χαμηλή διασπορά καθώς σχεδόν το 90% βρίσκεται στα χέρια των βασικών μετόχων ) σημείωσε κέρδη στο χρηματιστήριο, με αποκορύφωμα την πορεία των μετοχών της την Παρασκευή 24/6 και την Τρίτη 28/6.

    karelia_theseis_ergasias

    Οι παροχές της εταιρίας 

    Το 2015 η «Καρέλια Α.Ε.» σημείωσε αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 17%, «μέσα σ’ έναν έντονο ανταγωνισμό και σ’ αβέβαιο επιχειρηματικό περιβάλλον, με φόντο τις φήμες περί Grexit,  κ.λπ.» ανέφερε στη συνέντευξη τύπου τον Δεκέμβριο του 2015 ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Καρέλιας.

    «Τόσο στην Ελλάδα όσο και στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία μας, η πορεία της συνοδεύτηκε με αύξηση των πωλήσεων και αύξηση του μεριδίου αγοράς» είχε εξηγήσει ο Ανδρέας Καρέλιας, παραθέτοντας και τα οικονομικά στοιχεία:

    – Στην ελληνική αγορά η καπνοβιομηχανία αύξησε τις πωλήσεις της στα τσιγάρα που ξεπερνούν το 9% κατ’ όγκον, ενώ το μερίδιο της εταιρείας από 12,7% στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς ξεπέρασε το 14,25%. Στον καπνό για στριφτό τσιγάρο, η αύξηση των πωλήσεων στην ελληνική αγορά ξεπέρασε το 19,5%, εδραιώνοντας την «Καρέλια Α.Ε.» στη δεύτερη θέση.

    – Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η πορεία της εταιρείας εκτός Ελλάδος, όπου οι πωλήσεις κατέγραψαν μία ακόμη θετική πορεία, πετυχαίνοντας αύξηση κατά 6% περίπου στα τσιγάρα και 7% στον καπνό για στριφτό.
    – Στον τομέα της απασχόλησης η εταιρεία, στη χρονιά που πέρασε, έκανε 34 προσλήψεις, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε επενδύσεις 3,5 εκατ. ευρώ με σκοπό την αύξηση της παραγωγικής της δυνατότητας.
    – Για το 2016 έχουν δρομολογηθεί επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό ύψους 14,1 εκατ. ευρώ με σκοπό την προσαρμογή της εταιρείας στη νέα κοινοτική οδηγία.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της «Καρέλια Α.Ε.» τότε είχε ανακοινώσει μια σειρά από παροχές στους εργαζόμενους του. Για παράδειγμα:

    «Το επίδομα «χειμερινής στολής – γαλοπούλας» ανήλθε στα  €200,00 για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία. Το επίδομα παρουσίας ήταν  €800,00.  Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, έλαβε έκτακτη οικονομική ενίσχυση €1.400,00. Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2015, έλαβαν επιπλέον ενίσχυση €500,00.

    Παράλληλα, η Εταιρεία έκανε  δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2015.

    Επίσης¨

    Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές πάνω από €1.700, έλαβαν  πρόσθετη έκτακτη οικονομική ενίσχυση €800,00.
    Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές €1.200 έως €1.699, έλαβαν έκτακτη οικονομική ενίσχυση €1.500 ευρώ.
    Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές κάτω από 1.199 ευρώ, έλαβαν έκτακτη οικονομική ενίσχυση €2.500,00.
    Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές €1.201 έως €1.699 και οι οποίοι έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω, έλαβαν επιπλέον €750,00.
    Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως €1.199 και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, έλαβαν επιπλέον €450,00 για κάθε ανήλικο παιδί.

    ImageHandler

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/agores-etimazonte-gia-rali-meta-brexit/56832

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

    http://www.mononews.gr/i-vw-antimetopizi-to-pio-efialtiko-senario-pou-tha-tromokratouse-kathe-kataskevasti-aftokiniton/56839



    ΣΧΟΛΙΑ