• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Marc Faber: H παγκόσμια οικονομία δεν πηγαίνει καλά. Τα χειρότερα έρχονται…


    Απαισιόδοξος για την πορεία των αγορών εμφανίζεται ο Ελβετός μεγαλοεπενδυτής Marc Faber. Σε συνέντευξη του στο CNBC, ο Faber, που είναι παράλληλα εκδότης του newsletter “Gloom, Boom & Doom Report”, το οποίο αποτελεί επενδυτικό οδηγό για διαχειριστές μεγάλων funds, εξήγησε για πιο λόγο πιστεύει ότι ο S&P 500 θα κάνει βουτιά 50% και για ποιο λόγο στην παρούσα φάση προτιμά τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα.

    Σύμφωνα με τον επενδυτή, οι μετοχές έχουν σημειώσει ράλι ανόδου λόγω της χαλαρής νομισματικής πολιτικής που εφαρμόζουν οι κεντρικές τράπεζες διεθνώς και έχουν αυξήσει τη ροή του χρήματος.

    “Όταν τυπώνεις χρήματα, κάτι ανεβαίνει”, υποστήριξε ο Faber αναφερόμενος στην αγορά μετοχών. “Η παγκόσμια οικονομία, ωστόσο, δεν βαδίζει καλά”.

    Και μετά την καταγραφή νέων υψηλών επτά ετών από τον S&P 500 o Faber προβλέπει ραγδαία πτώση κατά 50%. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: “Νομίζω ότι η αγορά μπορεί εύκολα να επιστρέψει κέρδη πέντε ετών, εξέλιξη που θα οδηγήσει το δείκτη περίπου στις 1.100 μονάδες”.

    marc faber
    Marc Faber, Ελβετός μεγαλοεπενδυτής

    Σημειώνεται ότι χθες ο συγκεκριμένος δείκτης έκλεισε στις 2.180 μονάδες.

    Ο Faber δήλωσε ότι έχει στην κατοχή του ορισμένες μετοχές, οι οποίες αποτελούν το 40% του χαρτοφυλακίου του με τα ομόλογα αναδυόμενων αγορών. Παράλληλα, το χαρτοφυλάκιο τους περιλαμβάνει και άλλες τοποθετήσεις όπως τα πολύτιμα μέταλλα, χρυσός και ασήμι, τα οποία έχουν καταγράψει από τις αρχές του έτους κέρδη 25% και 41% αντίστοιχα.

    Επίσης, για τα κρατικά ομόλογα είναι μία καλή χρονιά και σύμφωνα με τον μεγαλοεπενδυτή, τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα εξακολουθούν να αποτελούν μία από τις καλές αγοραστικές ευκαιρίες συγκριτικά με άλλα.

    “Είναι καλύτερα να αγοράσω 10ετή αμερικανικά ομόλογα με απόδοση, ας πούμε 1,58% σήμερα, από το να επενδύσω στα 10ετή ομόλογα του ελβετικού φράγκου που έχουν αρνητική απόδοση ή των ιαπωνικών ομολόγων”, αναφέρει. “Έτσι, μπορεί στην παρούσα φάση τα κρατικά ομόλογα να μην αποτελούν ελκυστική επένδυση, αλλά σε σχέση με τα μετρητά και τα κρατικά ομόλογα άλλων χωρών, είναι μια καλή επιλογή”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/katastrofiki-ifesi-pou-dimiourgise-brexit/66660

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ta-funds-korakia-theloun-na-agorasoun-ta-panta-tsampa/66609

     



    ΣΧΟΛΙΑ