• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Φωκίων Καραβίας: Η Eurobank έχει την ρευστότητα να στηρίξει τα επιχειρηματικά σχέδια των πελατών της

    Φωκίων Καραβίας. CEO Eurobank

    Φωκίων Καραβίας. CEO Eurobank


    Η Eurobank είναι παρούσα σε όλα τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια καθώς η τραπεζα έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες κινήσεις για να διασφαλίσει την απαιτούμενη ρευστότητα. Την επισήμανση αυτή έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, μιλώντας στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Σαντορίνη με την ευκαιρία των εγκαινίων του δεύτερου καταστήματος της τράπεζας στο νησί. «Θα σκεφθείτε, ίσως, ότι αυτό είναι υπερβολή, γιατί δεν έχουμε ακόμη ξεφύγει από τις συνθήκες στενότητας ρευστότητας που επικρατούν στην οικονομία τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι ακριβές, αλλά η Eurobank έχει κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις που απαιτούνται ώστε να διασφαλίζει την απαιτούμενη ρευστότητα.

    Στο πλαίσιο αυτό έχουμε συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς, μερικοί από τους οποίους είναι και μέτοχοί μας, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, ειδικά για τη χρηματοδότηση των εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων, είτε στον κλάδο των προϊόντων, όπου χρειαζόμαστε ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας, είτε στον κλάδο των υπηρεσιών, με πρώτο βέβαια τον τουρισμό.

    Φωκίων Καραβίας.
    Φωκίων Καραβίας. Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank

    Μέχρι τώρα οι συμφωνίες αυτές αγγίζουν τα 500 εκατ. ευρώ και έχουμε σχέδια για την επέκτασή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φωκίων Καραβίας.

    Ο κ. Φωκίων Καραβίας ανέφερε επίσης ότι στις δανειοδοτήσεις, ασφαλώς υπάρχει στενότητα ρευστότητας. “Όμως η Eurobank έχει ηγετικό ρόλο στη χρηματοδότηση όλων των μεγάλων επενδυτικών σχεδίων που γίνονται σήμερα στην Ελλάδα και αυτές, όπως είναι φυσικό, εστιάζονται στον τουρισμό. Διαθέτουμε τεχνογνωσία και οργάνωση και δεν είναι τυχαίο ότι η Eurobank ήταν η ελληνική τράπεζα που χρηματοδότησε το μεγάλου ύψους, σχεδόν 400 εκατομμύρια ευρώ, deal για την είσοδο στο συγκρότημα Σάνη της Χαλκιδικής ενός από τα μεγαλύτερα διεθνή funds, του Oaktree Capital. Έχουμε ενεργό συμμετοχή στην πώληση του Hilton των Αθηνών σε έναν όμιλο μεγάλων Ελλήνων και ξένων επενδυτών”.

    Επισήμανε, επίσης ότι η Eurobank μπορεί να στηρίζει τους πελάτες της. «Έχουμε τη ρευστότητα, έχουμε την τεχνογνωσία, έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους για να μιλήσετε, να σας καταλάβουν και να προχωρήσουμε μαζί. Διαθέτουμε, επομένως, τη ρευστότητα, την τεχνογνωσία και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και μπορούμε να στηρίξουμε τα επιχειρηματικά σχέδια των πελατών μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, διαβεβαιώνοντας ότι: «Δεν υπάρχει κανείς που να έρθει στη Eurobank με ένα καλό επιχειρηματικό σχέδιο, με συνεκτικό επιχειρηματικό σχέδιο και προοπτικές επιτυχίας και να μην βρούμε λύση για να το χρηματοδοτήσουμε. Ελπίζω να μας φέρετε τέτοια σχέδια και θα το αποδείξουμε στην πράξη»

    Απευθυνόμενος στους προσκεκλημένους από την Σαντορίνη, τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες, ο κ. Καραβίας εξήγησε ότι «η Σαντορίνη είναι υπόδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθεί και ο τουρισμός αλλά και οι άλλοι κλάδοι της οικονομίας. «Καταφέρατε να επεκτείνετε την τουριστική περίοδο και να αντιμετωπίζετε συγκυριακά προβλήματα, με ένα ευρύ και ισορροπημένο φάσμα επισκεπτών από όλο τον κόσμο, από την Κίνα και την Ασία, έως την Ευρώπη και την Αμερική. Πολύ περισσότερο καταφέρατε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό brandname, ένα αυτοτελή τουριστικό προορισμό, τον οποίο για το μοναδικό φυσικό περιβάλλον αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών μέσα σε αυτό, ονειρεύονται οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, όπως δείχνουν οι έρευνες αγοράς, και να προσελκύετε επισκέπτες υψηλών εισοδηματικών δυνατοτήτων», είπε.

    Ο Φωκίων Καραβίας επισήμανε επίσης πως ο τουρισμός είναι η αιχμή της εξωστρέφειας και η εξωστρέφεια το μέλλον της οικονομίας. Είμαστε στρατηγικοί εταίροι με το ΣΕΤΕ, το Σύνδεσμο των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, εδώ και δέκα χρόνια. Συνεργαζόμαστε για τόσο σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως το ετήσιο συνέδριο που συνδιοργανώνουμε, όσο και στρατηγικά, με την εκπόνηση μελετών που αποτελούν τη βάση για τη χάραξη μιας ουσιαστικής τουριστικής πολιτικής. Είναι φυσικό με αυτή την επιλογή να έχουμε το μεγαλύτερο τουριστικό χαρτοφυλάκιο από όλες τις τράπεζες, που πλησιάζει το ενάμιση δισεκατομμύριο ευρώ, πρόσθεσε.

    Η τράπεζα εγκαινίασε το δεύτερο κατάστημά της στη Σαντορίνη. Τα εγκαίνια έκανε ο Φωκίων Καραβίας, ο οποίος συνοδευόταν από αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Θεόδωρο Καλαντώνη και άλλα ανώτερα στελέχη της τράπεζας. Ο Αγιασμός έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού & Νήσων, κ.κ. Επιφάνιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    http://www.mononews.gr/epta-pragmata-pou-prepi-na-gnorizete-ligo-meta-kampanaki-stis-evropaikes-agores/76525

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

    http://www.mononews.gr/ti-apokalipti-sto-mononews-pigi-tou-m-sklaveniti-gia-tous-ergazomenous-pou-anamenoun-apozimiosis-apo-ti-marinopoulos/76461



    ΣΧΟΛΙΑ