• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Μεγάλη ικανοποίηση στους εμπόρους: -6% ο τζίρος σε σχέση με πέρυσι σε γνωστό πολυκατάστημα

    • Contributor


    Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο από την προσέλευση των καταναλωτών κατά τις πρώτες ώρες επαναλειτουργίας της πλειονότητας των καταστημάτων.

    Ύστερα από περίπου ενάμιση μήνα απραξίας, οι επαγγελματίες είδαν ξανά πελάτες να περνάνε την πόρτα και να πραγματοποιούν κάποιες μικρές αγορές. Βέβαια, το ταμείο δεν γέμισε όσο περίμεναν, ωστόσο η ζωντάνια που είχαν ξανά οι εμπορικοί δρόμοι από την προσέλευση κόσμου ήταν αρκετή για να επιστρέψουν τα χαμόγελα.

    Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα παρατηρήθηκαν και ουρές, οι οποίες ωστόσο ήταν περισσότερο αποτέλεσμα των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την προστασία από την μετάδοση του ιού και όχι λόγω του μεγάλου αριθμού των καταναλωτών.

    Συμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mononews.gr γνωστό πολυκατάστημα σήμερα για τις πρώτες 3 ώρες λειτουργίας (12:00 με 15:0ο) ο τζίρος του σε σχέση με την ιδια ημέρα πέρυσι, ήταν μειωμένος κατά 6%.

    Σημαντικό ρόλο στην κινητοποίηση του κόσμου παίζουν και οι μεγάλες προσφορές που υπάρχουν από σήμερα, οι οποίες φθάνουν μέχρι και 50%.

    Μια κίνηση, που σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΑ, Σταύρο Καφούνη ήταν απαραίτητη, προκειμένου να δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο στους πελάτες αλλά και να διατεθεί το στοκ που έχει συσσωρευθεί λόγω του δίμηνου lockdown.

    «Σε μια αγορά που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από το lockdown και που τα δύσκολα είναι μπροστά, και μόνο η επιστροφή στη δράση δημιουργεί θετικά συναισθήματα», επισημαίνουν άνθρωποι της αγοράς. Το μεγάλο ωστόσο ερώτημα είναι η πορεία της κίνησης και των εισπράξεων κατά τις επόμενες ημέρες. «Περιμένουμε να δούμε εάν τα χαμόγελα που υπάρχουν σήμερα, διατηρηθούν και το επόμενο διάστημα», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης.

    Η επιφυλακτικότητα παραμένει το κύριο χαρακτηριστικό της αγοραστικής συμπεριφοράς, με τις δαπάνες να είναι συγκρατημένες. Η ανασφάλεια που υπάρχει για τις επιπτώσεις της πανδημίας στα εισοδήματα και στην απασχόληση δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αλόγιστες σπατάλες.



    ΣΧΟΛΙΑ